1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Gönendere 2. Açık Hava Sinema Şöleni
Gönendere 2. Açık Hava Sinema Şöleni

Gönendere 2. Açık Hava Sinema Şöleni

Gönendere 2. Açık Hava Sinema Şöleni

A+A-

Ali Yüksek

Geçen yıl ilk defa Gönendere Kültür ve Sanat Derneği tarafından organize edilen ve klasik otomobillerin katılımı ile gerçekleşen Gönendere 2. Açık Hava Sinema Etkinliği bu yıl ‘Özgür Demirat Şövalyeleri’ motosiklet grubunun katılımı ile daha da renkli geçti.

9 Temmuz Çarşamba akşamı gerçekleşen etkinlik, K.K.Klasik ve Spor Otomobil Derneği ile Özgür Demirat Şövalyeleri motosiklet grubunun sanayi bölgesindeki Kombos Otomitiv’in önünde bir araya gelmesiyle birlikte saat 19.00’da start almış, konvoy şeklinde seyir eden araçların Gönendere’deki tarihi (açık hava) Hürriyet sineması salonunda park edilmesiyle birlikte etkinliğe farklı bir boyut kazandırılmıştır.

Mangal kokularının bir kilometre öteden duyulduğu tarihi Hürriyet sinemasında, film gösterimine geçmeden önce, günün anlamını çeşitli konuşmalarla dile getiren K.K.Klasik ve Spor Otomobil Derneği Başkanı Semavi Aşık bu yıl etkinliğe şair ve müzisyenlerin katılımı ile daha renkli bir ortamın oluştuğuna dikkat çekti.
Şirin Zaimağaoğlu, Fatoş Avcısoyu Ruso ve Çiğdem Kutlu Güney’in şiir dinletisine gitarıyla eşlik eden Bigal Beyaz’ın program sonunda birkaç şarkısını da dinleme olanağı bulduğumuz etkinlikte Şair/yazar Türkay Ilıcak’da kendi yazdığı birkaç şiirini okuyarak büyük beğeni ve alkış topladı.
Konuşmaların sonunda etkinliğe katkı koyanlara Belediye Başkanı, Köy Muhtarı ve Kültür Sanat Derneği Başkanı tarafından plaket takdim edilirken müzisyen ve şairlere de günün anlamını içeren şapka hediye edildi.

Kıbrıs kültürünün yaşatılması anlamında eski ve yeniyi harmanlayarak sosyal mesajlar aktaran bu tür etkinliklere Jawa Ali&Özgür Demirat şövalyeleri motosikler grubu olarak her zaman destek vereceğimizi bir kez daha yinelemek isterim.
Farklı gezi ve etkinliklerde buluşmak dileğiyle,

Kaskını takılı, farınız ve yolunuz hep açık olsun.

Bu haber toplam 1417 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 167. Sayısı

Adres Kıbrıs 167. Sayısı