1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Göktaş: “Dost kalacak yolu seçin”
Göktaş: “Dost kalacak yolu seçin”

Göktaş: “Dost kalacak yolu seçin”

Kıbrıs Türk Futbol Antrenörleri Derneği (KTFAD) Başkanı Süleyman Göktaş, yedinci haftası geride kalan futbol liglerinde yaşanan antrenör değişiklikleri ile ilgili açıklama yaptı.

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Antrenörleri Derneği (KTFAD) Başkanı Süleyman Göktaş, yedinci haftası geride kalan futbol liglerinde yaşanan antrenör değişiklikleri ile ilgili açıklama yaptı. Göktaş, kulüpleri yönetenlerin kendi özeleştirilerini yapıp başkalarına suçlama getirmesi gerektiğini belirtirken, antrenörlere de sözleşmelerine kendilerini koruyan maddeler koyarak imzalamaları gerektiğini vurguladı. Göktaş, kulüp yetkilileri ile antrenörlerin anlaşma öncesi ve sonrası dost kalınacak bir yolu seçmelerini belirtti.

 

Göktaş: “Bir haftada görevden alınan arkadaşımıza etik dışı davranıldı”

Dernek Başkanı Süleyman Göktaş yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Liglerimizin yedinci haftasını geride bıraktığımız hafta itibarı ile görevden ayrılan, görevine son verilen antrenör sayısında artışlar görülmektedir. Bu yaşanan ayrılıklar ne ilktir, ne de son olacaktır. Bunu her yıl gerek ülkemizde, gerek en yakınımız Türkiye liglerinde gözlemlemekteyiz. Ancak geçtiğimiz iki hafta önce göreve getirilen ve bir hafta sonra görevine son verilen bir teknik adamımıza karşı tamamen etik dışı davranılmıştır”

 

“Derneğin suçlanmasını anlamak mümkün değil”

“Bu noktada kulüplerimizi yöneten arkadaşlarımız kusura bakmasınlar, önce kendi özeleştirilerini yapıp sonra başkalarına suçlama getirsinler. Bu noktada ben antrenör arkadaşlarıma defalarca söylediğim sözleşmelerinizi imzalarken, yani güç sizde iken antlaşmalarınızı iyi yapın ki sizi görevden alırken iki kez düşünsünler. Maalesef bizler sözleşmelerimize hüküm koymazsak yöneticiler de buyur git diyebiliyorlar. Böylesi yaşanan istenmeyen olaylar sonrasında derneğin suçlanmasını anlamak mümkün değildir.”

 

“Anlaşma öncesi ve sonrası dost kalınacak yol tercih edilsin”

“Dernek bu gibi olayları tasvip etmemekle birlikte çözüm yolunun KTFF Uyuşmazlık Çözüm Kurulu olduğunu her zaman üyelerimize duyurmuştur. Bundan dolayı tüm üyelerimize bir kez daha duyurmak isterim; sözleşmelerimize mutlaka sizi koruyan maddeleri koyarak imza edin, çünkü Uyuşmazlık Çözüm Kurulu da göz önünde bulunduracağı imzaladığımız sözleşmelerdir. Bir kez daha belirtmek isterim ki, gerek kulüp yöneticilerimiz gerekse antrenörlerimiz nasıl ki antlaşma öncesi dostuz, sonrasında dost kalacağımız yolu tercih etsinler.”

Bu haber toplam 1432 defa okunmuştur