1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Göksel Ahmet yaşamını yitirdi
Göksel Ahmet yaşamını yitirdi

Göksel Ahmet yaşamını yitirdi

1960’lı yıllarda Kıbrıs liglerinin tozunu atan ve “Oyna GG” sloganını Kıbrıs Türk futboluna kazandıran yeşil-beyazlı Gençlik Gücü’nün ünlü futbolcularından, Ahmet Ertürk (Göksel Ahmet), geçirdiği rahatsızlık nedeniyle dün 69 yaşında hayata gözlerini yumd

A+A-

Necmi Belge

1960’lı yıllarda Kıbrıs liglerinin tozunu atan  ve “Oyna GG” sloganını Kıbrıs Türk futboluna kazandıran yeşil-beyazlı Gençlik Gücü’nün ünlü futbolcularından, Ahmet Ertürk (Göksel Ahmet), geçirdiği rahatsızlık nedeniyle dün 69 yaşında hayata gözlerini yumdu.
Güzel futbolu yanında, zamanın ünlü ve yakışıklı aktörü Göksel Arsoy’a olan benzerliği nedeniyle “Göksel Ahmet” olarak anılan Ahmet Ertürk, Gençlik Gücü’nün sağ kanadında adeta fırtına gibi esmişti.
Lise eğitimini, Haydarpaşa Ticaret Lisesi’nde tamamlayan Ahmet Ertürk, bu dönemde Gençlik Gücü antrenörü Bülent Giz’in dikkatini çekmiş ve daha 17 yaşında Gençlik Gücü A takımına yükselmişti.
Yüksek öğrenimine Ankara İktisadi ve Ticaret Akademisi’nde devam eden Ahmet Ertürk, öğrenimi sırasında Türkiye Birinci Ligi’nde (Şimdiki Süper Lig) yer alan PTT takımında da öğrenimi süresince yer almıştı. 
Merhum Ahmet Ertürk’ün cenazesi bugün İsmail  Safa Camii’nde kılınacak öğle namazına müteakip, Lefkoşa Kabristanlığı’nda toprağa verilecek.
YeniDüzen spor servisi olarak, spor yazarı arkadaşımız Hüseyin Kıral ve eşi Harika Kıral (Ertürk) ile ailesine başsağlığı dileriz.

Bu haber toplam 1156 defa okunmuştur