1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. Gloria Jean’s Coffees farkındalık yarattı
Gloria Jean’s Coffees farkındalık yarattı

Gloria Jean’s Coffees farkındalık yarattı

Gloria Jean’s Coffees (GJC) Kuzey Kıbrıs, “Dünya Çocuk Günü”nde Gazimağusa’da anlamlı bir etkinliğe daha ev sahipliği yaptı. GJC’de gerçekleştirilen “Empati Sandalyesi” projesi ile engelli bireylerin yaşadıkları zorluklara dair önemli bir farkındalık yara

A+A-

Gloria Jean’s Coffees (GJC) Kuzey Kıbrıs, Gazimağusa mağazasında 1 Haziran Dünya Çocuk Günü dolayısıyla, 18 Yaş Altı ve 18 Yaş Üstü Rehabilitasyon merkezlerinden 50 çocuk ve Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Özel Eğitim Klubü’nden gönüllü öğrencilerin katılımı ile anlamlı bir etkinliğe daha ev sahipliği yaptı. DAÜ öğrencilerinin projesi olan “Empati Sandalyesi” GJC Gazimağusa mağazasındaki gönüllü misafirler tarafından deneyimlendi. Engelli bir bireyin günlük hayatta karşılaşabileceği zorlukların farkına varılması ve empati kurulabilmesi amacını taşıyan proje önemli bir farkındalık yaratılmasına vesile oldu.

GJC Gazimağusa mağazasındaki gönüllü misafirlerden “Empati Sandalyesi” adı verilen tekerlekli sandalyeye oturmaları ve gözlerinin bağlanmasından sonra sandalyeyi hareket ettirmeleri istendi. Sözkonusu eylem sonrasında nasıl hissettikleri sorulan misafirler duygusal anlar yaşadı. Hislerini ifade etmekte zorlanan gönüllülerin takdir toplayan empati girişimleri BRT tarafından da kamuoyuna duyuruldu.

Sosyal hizmet uzmanı Barış Başel’in de hazır bulunduğu etkinlikte 18 Yaş Altı ve 18 Yaş Üstü Rehabilitasyon Merkezlerinden gelenler GJC ikramları eşliğinde oyunlar oynadı ve gönüllülerle sohbet imkanı buldu. Sevinçleri yüzlerine yansıyan çocukların, boyama yaptıkları kağıtlara “Sizi Seviyoruz” yazması dikkati çekti.

KANER Şirketler Grubu Yönetim Kurulu üyesi Güliz Kaner, engellilerin yaşadıkları zorluklara dair farkındalık yaratılmasının önemine değinerek, “Engelli bireylerimizin önündeki engellerin aşılmasını sağlamak hepimizin elinde. Engelli bireylerimizi evlerine hapsetmek yerine topluma kazandırmak için empati kurabilmek çok önemli. Bu vesile ile DAÜ öğrencilerinin geliştirdiği “Empati Sandalyesi” projesine Gloria Jean’s Coffees olarak ev sahipliği yapmış olmak ve mağazamıza gelen misafirlerimize empati deneyimini yaşatmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu tür sosyal sorumluluk projelerini geliştiren her kuruma yürekten teşekkür ederken, her bireyin de kendine düşen görevleri yerine getirdiği takdirde, engelli kardeşlerimizin hayatlarına katacağımız bir damla mutluluğun hiç unutulmamasını dilerim’’ dedi.

YD

Bu haber toplam 3128 defa okunmuştur