1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. GKK SUSKUN!
GKK SUSKUN!

GKK SUSKUN!

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, ‘Seferberliğin 3 gün yatılı’ olacağına ilişkin iddialara ilişkin soruları yanıtsız bıraktı…

A+A-

• Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, seferberliğin önümüzdeki yıl hem ‘3 gün’e çıkarılacağı, hem de ‘yatılı’ olacağı iddialarına ilişkin soruları yanıtsız bıraktı.

• Seferberlik görevini yapan çok sayıda kişi ‘bazı komutanlar’ın bu yönde tebligat yaptığını ifade ederken, önümüzdeki yıl seferberliğe gidilecek tarih ve yerin belirtildiği belgenin de bazı kişilere ‘BOŞ’ verilmesi söylemleri kuvvetlendirdi…

Meltem SONAY

Önümüzdeki yıl, yılda bir gün yapılan seferberliğin ‘3 gün’e çıkarılacağı, hem de ‘yatılı’ olacağı söylentileri üzerine Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı dün de herhangi bir açıklama yapmadı.

GKK Basın Subaylığı, iki gündür ‘size dönülecek’ demesine karşın dün de YENİDÜZEN’in konuyla ilgili sorularını yanıtsız bıraktı.

Kağıtlar ‘BOŞ’ verildi, komutanlar ‘seneye 3 gün’ dedi…

Bu yıl seferberlik bitiminde, önümüzdeki yıl seferberliğe gidilecek tarih ve yerin belirtildiği belge bazı kişilere ‘BOŞ’ verildi.
Çok sayıda kişi, seferberlik bitiminde komutanların ‘size daha sonra bildirilecek, seneye 3 gün yatılı olacak’ dediğini iletti.
İddialar arasında seferberliğin, ‘3 yılda bir, yatılı 3 gün’ yapılacağı var.

Bakanlar Kurulu onaylıyor…

17/1980 sayılı  ‘Seferberlik Yasası’na göre, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, Bakanlar Kurulu’nun onayını alarak, seferberlikle ilgili bir düzenlemeye gidebiliyor.
Seferberlik Yasası’nın ilgili maddesine göre, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, seferberlikle ilgili, tüzükte belirlenen esaslar ve usullere göre, ‘BAKANLAR KURULU ONAYI İLE’ yurttaşları seferberliğe çağırabilir.
Bunun yanı sıra yasaya göre seferberliğe çağırma süresi de yılda 30 günden fazla olmaz. Bakanlar Kurulu’nun bu onayı, Güvenlik Kuvvetleri’ne ’30 güne kadar’ seferberliğe çağırma yetkisi de veriyor.

Bu haber toplam 1599 defa okunmuştur