1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. GKK: Derinya Plajı, cuma günü açılacak
GKK: Derinya Plajı, cuma günü açılacak

GKK: Derinya Plajı, cuma günü açılacak

Mağusa Belediyesi’nin “zamanında yükümlülüklerini yerine getirmediği” gerekçesiyle Derinya Plajı’nın halka kapandığı iddia edildi, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK) ve Mağusa Belediyesi bu iddiaları yalanladı

A+A-

Mağusa Belediye Başkanı İsmail Arter: “Bu iddialar doğru değildir”

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK): “Belediye ile de iletişime geçtik, cuma günü plajın açılacağını belirttiler. Bazı çalışmaları varmış, eksiklikler olmuş, belediye bu nedenle onları gidermek için plajı 15 Mayıs tarihinde açamamış, gecikmişler. Herhangi bir sıkıntı yok, plaj açılacak”

Fehime ALASYA

Maraş bölgesinde, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK) kullanımında olan Derinya Plajı’nın “halka” kapandığı, Mağusa Belediyesi ile yapılan protokolün fes edildiği, askerin plaja erişim kararını geri aldığı iddia edildi, ilgili taraflar bu iddiaları yalanladı.

Mağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, “Bu iddialar doğru değildir” derken, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK) ise Mağusa Belediyesi’nden plajın Cuma günü açılacağı bilgisi aldıklarını, protokolün hala yürürlükte olduğunu açıkladı.  

Konuya ilişkin YENİDÜZEN’e açıklama yapan Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, geçen yıl Mağusa Belediyesi ile imzalanan protokolün halen yürürlükte olduğu, herhangi bir sıkıntının bulunmadığını ifade etti.

Açıklamada, 15 Mayıs tarihinde açılması gereken plajın biraz gecikmeli olarak ileri günlerde açılacağı belirtilirken, Mağusa Belediyesi’nin bazı çalışmalarından dolayı bu gecikmenin yaşandığı kaydedildi.

“Eksiklikler olmuş, belediye plajı zamanında açamamış”

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bu senelik bir protokol değil, her yıl yenilenmesi gerekmiyor. Protokolde yer alan bir maddede belediyenin 15 Mayıs-15 Ekim tarihleri arasında işletebilir deniliyor. Belediye bu tarihler arasında plajı işletebilir yani, herhangi bir yaptırım veya zorunluluk yok. Tarih belediyenin inisiyatifinde olan bir durum. Belediye ile de iletişime geçtik, konuştuk, 25 Mayıs uma günü plajın açılacağını belirttiler. Bazı çalışmaları varmış, eksiklikler olmuş, belediye bu nedenle onları gidermek için plajı 15 Mayıs tarihinde açamamış, gecikmişler” denildi.

15 Mayıs’ta açılması gerekiyordu

Hatırlanacağı üzere, protokol, geçtiğimiz yıl Mağusa Belediyesi ile GKK arasında 1 yıllık olarak imzalanmış ve her sene otomatik olarak yenileneceği belirtilmişti.

Söz konusu protokole göre Mağusa Belediyesi’nin 15 Mayıs’a kadar plajı halkın hizmetine açması gerekiyordu.

Plajın hala açılmamamsı konusunda ise Mağusa Belediyesi’nin yol güzergâhı üzerine konulması gereken ‘yeşil branda, tabelalar, uyarıcı levhalar’ gibi eksikleri yerine getirmediği bu nedenle halkın, asker tarafından plaja erişimin durdurulduğu ileri sürüldü.

Başkan Arter: “Bu iddialar doğru değildir”

Öte yandan Mağusa Belediyesi’nin plaj için 2 ayrı kalemden oluşan büyük harcama yaptığı, 1 milyon 100 bin TL’lik bir harcama meydana geldiği ileri sürüldü.

Belediyenin, Derinya Plajı’nın tellenmesi, alt ve üst yapıları için 950 bin TL’lik harcama yaptığı, plaj içerisine büfe, şezlong, şemsiye gibi demirbaşlar için de 150 bin TL’lik harcamalar yaptığı iddia edildi.

YENİDÜZEN’e çok kısa açıklama yapan Mağusa Belediyesi Başkanı İsmail Arter, “Bu iddialar doğru değildir. Böyle bir harcama söz konusu değildir” dedi.

Bu arada YENİDÜZEN’e konuşan Mağusa Belediyesi Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Adayı Erol Adalıer, geçen yıl yapılan bir protokol olduğunu, bu yıl için Derinya Plajı’nın durumuyla ilgili Meclis’in gündemine bir şey gelmediğini söyledi.

 

yeniduzen-satin-aliniz-428.jpg

Bu haber toplam 3388 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,