1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. GKK açıklama yaptı
GKK açıklama yaptı

GKK açıklama yaptı

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, P. Er Ali Çağman’ın askerlik durumuyla ilgili açıklama yaptı: “Mahkeme süreci halen devam etmektedir”

A+A-


Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, bazı basın yayın organları tarafından P. Er Ali Çağman’ın askerlik durumuyla ilgili sağlık işlemleri ve son günlerde polis tarafından aranması konusunda eksik ve çarpıtılmış bilgiler sunularak kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini belirtti.
GKK tarafından yapılan yazılı açıklamada, konu ile ilgili geçmiş tarihlerde de benzeri haberler yayımlandığı ve Komutanlık tarafından Çağman’ın askerlik ve sağlık durumu ile ilgili gerekli açıklamaların yapıldığı anımsatılarak, kamuoyunun aydınlatılması açısından konunun gerçekleşme şekli aktarıldı.

“Bakaya durumuna düşmüştür”

GKK açıklamasında şunlar kaydedildi:
“a. P. Er Ali Çağman, 20 Haziran 2012 tarihinde geçirdiği bir  trafik kazası neticesinde boyun omur kemiklerinde kırık oluştuğu sebebiyle sağlık durumunun askerlik yapmaya elverişli olmadığını gerekçe göstererek yükümlülüğünü yerine getirmek istememekte, ancak durumu ile ilgili GKK sağlık yeteneği tüzüğüne uygun sağlık kurulu raporu sunamamaktadır. Konu kendisi ve ailesi tarafından mahkemeye taşınmış ve mahkeme süreci halen devam etmektedir. askere alınmaması için mahkeme tarafından herhangi bir ara emri verilmemiştir. P.Er Ali Çağman ihtiyaç duyulan işlemlerin tamamlanmasına yanaşmadığı ve bu konudaki çağrılara da icabet etmeyerek saklandığı için bakaya durumuna düşmüştür.
b. İlgilinin bakaya durumu sebebiyle polis tarafından da aranmakta olduğu bir safhada, çeşitli girişimleri olmuştur. Bu kez de psikolojik Rahatsızlıkları olduğu iddiası gündeme getirilmiş ve GKK’dan yardım talebinde  bulunulmuştur. Kendisine ulaşılamadığı için 21 Ocak 2015 tarihinde ailesi ile temas sağlanmış ve hem tedavisinin yapılması hem de eksik sağlık işlemlerini tamamlamak üzere Gülseren Eğitim Merkezine gitmesi istenmiştir.
c. Daha önce arandığında ulaşılamayan ve ailesi tarafından polise nerede olduğunun bilinmediği ifade edilen P.Er Ali Çağman, ailesi ile yapılan telefon görüşmesinin hemen sonrasında, ailesinin arandığı telefon hattından GKK’nın ilgili birimlerini belirli aralıklarla üç kez telefon ile arayarak; askere katılmayacağını, işlemlerini yapmayacağını belirtmiş ve her defasında görevlileri öldürmekle tehdit etmiştir. Bu durum üzerine ilgili aleyhine şikâyette bulunulmuş ve hakkında yasal işlem başlatılmıştır. İlgilinin tutuklanması için mahkeme tarafından tutuklama emri çıkarılmıştır.”

Futbol oynadı

“Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yapılan araştırmada; geçirdiği trafik kazasında uğradığı boyun omur kırıkları nedeniyle sağlık durumunun askerlik yapmaya elverişli olmadığını ileri süren, ancak tüzüğe uyumlu sağlık raporu sunamayan P.Er Ali Çağman’ın;
A. KKTC 2’nci Lig Takımı Gaziköy Spor Kulübü Genç Takımında 2012-2013 sezonunda futbol oynadığı,
B. Bahse konu trafik kazasından sonra ilgili takımda futbol oynamak maksadıyla 15 Ekim 2012 tarihinde futbol oynamasına engel teşkil edecek herhangi bir patolojik bulgu olmadığına dair başka bir hastaneden rapor aldığı ve Kıbrıs Türk Futbol Federasyonuna sunduğu,
c. Trafik kazası geçirdiği 20 Haziran 2012 tarihinden sonra 03 Kasım 2012 - 09 Mart 2013 tarihleri arasında oynanan 13 resmi futbol karşılaşmasında takımında sahada futbol oynadığı,
ç. Özellikle 12 Mart 2013 tarihinde “askerliğe elverişli değildir” ön raporu sunduktan beş gün sonra 17 Mart 2013 tarihinde Çanakkale’de oynanan Çanakkale - Gaziköy gençler futbol karşılaşmasında maç boyunca yer aldığı hususunda tespitler yapılmış ve bu hususta gerekli belgeler elde edilmiştir. Söz konusu belgeler, halen devam etmekte olan davada kullanılmak üzere ilgili mercilere gönderilmiştir.
D. Arzu edilmesi halinde, P.Er Ali Çağman’ın sporcu kimliğiyle ilgili bilgiler Kıbrıs Türk Futbol Federasyonunun www. ktff.org adlı internet sitesinden temin edilebilir.  Yukarıdaki tespitleri kamuoyunun takdirlerine bırakıyoruz.
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığında askerlik işlemleri dâhil tüm işlemler, yasal mevzuata uygun olarak yürütülmektedir. Bu çerçevede, polis tarafından aranan P.Er Ali Çağman’ın birliğine katılması, gerekiyorsa tedavisini yaptırması, noksan kalan sağlık işlemlerini tamamlaması, çıkacak sonuca göre hareket etmesi veya bu süreçte tamamlanması halinde yargı kararı doğrultusunda askerlik işlemini sonuçlandırması gerekmektedir.” TAK

Bu haber toplam 3114 defa okunmuştur