1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Gizem Gökoğlu’na, uluslararası ödül
Gizem Gökoğlu’na, uluslararası ödül

Gizem Gökoğlu’na, uluslararası ödül

Kıbrıslı Türk sanatçı Gizem Gökoğlu’na, Uluslararası Caz Beste Yarışması’nda ödül

A+A-

Kıbrıslı Türk sanatçı Gizem Gökoğlu’nun bestesi “Inhale”, Seattle Bayanlar Caz Orkestrası (Seattle Women’s Jazz Orchestra) tarafından düzenlenen, Uluslararası Caz Beste Yarışması’nda ödül aldı.

Gizem Gökoğlu, dokuz senedir, Amerika Birleşik Devletleri’nde kariyerini sürdürmeye devam ediyor. Berklee College of Music Caz Besteciliği ve Vokal Performans çift anadalları mezunu olan Gökoğlu, 2014 yılında, New York Üniversitesi’nin film müziği besteciliği odaklı müzik teorisi ve kompozisyon (bestecilik) Master Programı’nı, Dr. A. Kurtz ve Steinhardt Film Scoring bursları ile tamamladı.

Geçtiğimiz senelerde: 3-Grammy ödülü bulunan Maria Schneider’in ustalık kursu (master class); Thad Jones, Mel Lewis, John Scofield ve Stan Getz gibi isimlerle çalışmış olan Jim McNeely’nin önderliğini yürüttüğü BMI Jazz Composers Workshop’ı ve Society of Composers and Lyricists’in film bestecileri icin olan Mentor Programı’nı da bitiren Gizem Gökoğlu, West Point Band’s Jazz Knights, BMI/New York Jazz Orchestra, Greg Hopkins, Linus Wyrsch, Hailey Niswanger ve Claude Diallo gibi isimlerle sahne aldı.

Gizem Gökoğlu’nun besteleri, İtalya, İsviçre, Türkiye’yi ve Amerika’daki farklı eyaletleri gezerken, sanatçı,  film besteciliği üzerindeki çalışmalarını ve canlı vokal performanslarını New York’ta sürdürmeye devam ediyor.
En son, geçtiğimiz hafta,  Kıbrıslı Türk sanatçımız Gizem Gökoğlu, Seattle Bayanlar Caz Orkestrası (Seattle Women’s Jazz Orchestra) tarafından düzenlenen, Uluslararası Caz Beste Yarışması’nda, mansiyon ödülü aldı. Bu yıl, çok çekişmeli geçen yarışmada, birincilik ve 2 adet mansiyon ödülü dağıtıldı.

Gizem Gökoğlu’nun ödül alan bestesi “Inhale”, 4 Kasım 2015 günü, Seattle Earshot Caz Festivali kapsamında yer alacak olan, Seattle Women’s Jazz Orchestra ve Mimi Fox konserinde seslendirilip, canlı olarak kaydedilecek.

Gizem Gökoğlu'nun müziklerine www.gizemgokoglu.com üzerinden erişmek mümkün

 

Bu haber toplam 3193 defa okunmuştur