1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Girne’yi geleceğin spor kenti yapacağız”
“Girne’yi geleceğin spor kenti yapacağız”

“Girne’yi geleceğin spor kenti yapacağız”

Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın gerçekleştirdiği ve gerçekleştireceği projeleri anlattı

A+A-

Necmi Belge

Girne Belediye başkanlığını beş dönemdir başarı ile yürüten Sümer Aygın ile 29 Haziran Pazar günü yapılacak yerel seçimler arifesinde konuştuk. Aygın, geçtiğimiz Nisan ayında açılışı yapılan Girne Belediyesi Spor Kompleksi’nde gerçekleştirdiği ve gerçekleştireceği projelerini anlattı.
Girne Belediyesi Spor Kompleksi’ni dolaşırken, neden yeniden başkan adayı olduğu yönündeki soruya yanıt veren Sümer Aygın, yılların getirdiği Girne’ye yönelik birikim ve deneyimlerini Girne halkı ile paylaşmak için yeniden aday olduğunu açıkladı.
Girne’nin, çok hızlı nüfus alan ve çok hızlı gelişen bir kent olduğunu anımsatan Aygın, verilen hizmetlerde en ufak bir gecikme ve aksamanın şehir yaşamında inanılmaz tahribatlara neden olacağını ileri sürdü.
Bu nedenle, yatırımların hiç aksatılmadan ve düzenli devam etmesinin bir zorunluluk olduğunu ifade eden Başkan Aygın, Girne Belediyesi’nin sadece “Belediye” hizmetleri üretmediğinin altını çizdi.
Aygın, Girne Belediyesi’nin aynı zamanda Girne’de yaşayan insanların yaşam kalitesini de yükseltmek ve düzenlemek için de uğraştığını belirtti.

Aygın: “Girne halkını sporla buluşturmak görevimizdir”
Girne’nin, artık 33 bin nüfusu ile bir mega kent olduğunu açıklayan Başkan Aygın, Girne’yi geleceğin spor kenti yapacaklarını iddia etti.
Aygın, bu bağlamda insan hayatının bir çok sosyal ihtiyaçları yanında sporla da buluşturulmasının belediyelerin önemli görevleri arasına katıldığını vurguladı.
Futbol kulüplerinin, büyük oranda futbolun oynandığı alanlarda faaliyet yürüttüğünü anımsatan Aygın, halbuki belediyelerin spor faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve yaygınlaştırılması için çaba gösterdiğini ileri sürdü.
Aygın, hedeflerinin Girne’de yaşayan insanları her türlü sportif faaliyetleri yürütebilecekleri spor tesislerine ulaştırmak olduğunu vurguladı.

“Girne Belediyesi Spor Kompleksi dev bir eserdir”
Söyleşiyi yaptığımız Girne Belediyesi Spor tesislerini (Kompleksi) işaret ederek sözlerine devam eden Başkan Aygın, Girne Belediyesi Spor tesislerinin bu amaca yönelik olarak inşa edildiğinin altını çizdi.
Aygın, bugün başta tenis kortları olmak üzere, onlarca insanın bu kortlardan yararlandığını, ayrıca basketbol ve voleybol sahalarını da gençler için hizmete sunduklarını ifade etti.

“Yeni dönemi yarı olimpik yüzme havuzu ve fitness center ile taçlandıracağız”
Aygın, bu tesislere ek olarak, inşa edilen Buz Patenti ve Girne okullarına destek bağlamında kapalı spor salonları yapıldığını belirtti. Önümüzdeki yeni dönemi Girne Belediyesi Spor Kompleksi içerisinde yarı olimpik yüzme havuzları, halı saha ile fitness merkezleri ile taçlandıracaklarını ifade eden Aygın, şu anda sessiz sedasız oluşturdukları Yürüyüş Kulübü’nün (Hiking Club) bu adımlarından biri olduğunun altını çizdi.

Çocuklara yönelik at binicilik kulübü
Aygın devamla, yakında devreye girecek olan çocuklara yönelik At Binicililik Kulübü’nün spor dünyasına farklı bir boyut olarak yansıyacağını belirtti.
Girne Belediyesi Spor Kompleksi içerisindeki yatırımların son süratle devam ettiğini anımsatan Başkan Aygın, bu tesisler içerisinde 2,5 kilometrelik yürüyüş parkuru ile surf ve yelken sporlarının da yer alacağı küçük bir liman inşa edileceğini açıkladı.

“Tenis kortları tüm köylere yayılacak”
Girne Belediyesi Spor Kompleksi içerisinde yer alan tenis kortlarının çok büyük bir ilgi gördüğünü ifade eden başkan Aygın, Kuzey Kıbrıs’ta ilk kez Girne Belediyesi sınırları içerisinde olan tüm köylere tenis kortları yapacaklarını söyledi.
Beş yıldır Girne Belediye başkanlığını yürüten ve  Girne’ye adeta bir sihirli değenek değdirmiş gibi, tüm kentin ve bölgenin çehresini değiştiren Girne Belediyesi Başkanı Sümer Aygın, 29 Haziran Pazar günü gerçekleşecek yerel seçimlerde, kendisine bugüne kadar güvenerek, göreve getiren Girne halkına güvendiğini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1454 defa okunmuştur