1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. GİRNE'NİN YENİ BAŞKANI GÜNGÖRDÜ
GİRNENİN YENİ BAŞKANI GÜNGÖRDÜ

GİRNE'NİN YENİ BAŞKANI GÜNGÖRDÜ

SEÇİM SONUÇLARIYENİDÜZEN ONLINE'DA

A+A-

NİDAİ GÜNGÖRDÜ ZAFER KUTLAMASI YAPTI

 Resmi olmayan sonuçlara göre, Girne Belediye Başkanlığı'nı kazanan UBP’nin de desteklediği Bağımsız aday Nidai Güngördü, Girne Ramadan Cemil Meydanı’nda zafer kutlaması yaptı.

Güngördü, meydana davul-zurna ve bayraklar eşliğinde giriş yaptı, ardından omuzlara alındı.

Nidai Güngördü, zorlu bir seçim sürecinin başarıyla tamamlandığını belirterek, bağımsız aday olarak kısıtlı bir bütçeyle, UBP’nin, sevenlerinin desteğiyle uzun ve çetin bir seçim sürecine girdiğini belirtti.

Güngördü, “Seçim sürecine girerken, ne emrimizde 350 kişilik çalışan ne de 1 trilyonluk bütçe vardı. Ama inandık. Önce yakın arkadaşlarımız inandı, sonra UBP’nin gönüllüleri, milletvekilleri inandı. Bu işin en önemli yanı inanmak, çalışmak ve programlı gitmektir” diye konuştu.

Propaganda sürecinin son 2 gününde, kısıtlı imkanlarla projelerini gazetelerde gösterebildiklerini kaydeden Güngördü, UBP’li milletvekilleri, ilçe yetkilileri, 14 belediye meclis üyelerinin yakınları ve sevenlerinin desteğiyle bu tablonun ortaya çıktığını söyledi.

2010 yılındaki seçimi yüzde 2’lik farkla kaybettiğini anımsatan Güngördü, seçim sonuçlarının yarın öğle saatlerinde kesinleşeceğini dile getirerek, CTP-BG Adayı Sümer Aygın’la arasındaki farkın yüzde 12 olduğunu söyledi.

“2010 seçiminden sonra, bütün Girne’yi 4 yılda nakış gibi işledik. İnsanlar bize inandı ve değişim isteyenlerin ortak adayı olduk. Bu bizi mutlu etti. Biz halkın adayı olarak bağımsızlık ruhuyla ortaya çıktık ve Girne halkını ikna ettik” diyen Nidai Güngördü, kendisine oy veren vermeyen herkese teşekkür etti.

Güngördü, “Biz, 2010’da bize yapılanları başkasına yapmayacağız. Biz herkesi partili partisiz, hangi siyasi görüşe inanırsa inansın, bizimle çalışmak isteyen herkesle çalışmaya hazırız. Çünkü ben profesyonel belediyeciyim. Ben bu işi biliyorum.Bizim işimizde ötelenecek insan yoktur. Biz programlarımızı planlarımızı yaptık.”dedi.

Göreve geldikten sonra hiçbir ayırım yapmayacaklarını vurgulayan Güngördü, birlik ve beraberlik içinde, belediye başkanı olarak, bundan sonra başta belediye meclis üyeleri, muhtarlar, kentteki tüm paydaşlar ve vatandaşların görüşlerine saygılı olacaklarını söyledi.

(BRT)

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 3511 defa okunmuştur