1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Girne’de uyuşturucuya 3 YENİ TUTUKLAMA
Girne’de uyuşturucuya 3 YENİ TUTUKLAMA

Girne’de uyuşturucuya 3 YENİ TUTUKLAMA

‘Uyuşturucu soruşturması’ Lefkoşa’da başlamıştı, Girne’ye yayıldı

A+A-

Lefkoşa’da önceki gün 8 gram hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ele geçiren ve A.Y ile H.T’yi tutuklayan Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’ne bağlı ekipler soruşturmayı ilerletti. 2 tutuklamaya ek bu kez isimlerinin baş harfleri Ü.B, C.T ve M.A olan 3 kişiyi daha tutukladı

 

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin önceki gün Lefkoşa’da bir araçta ve evde yaptığı aramada ele geçirdiği uyuşturucu madde ile ilgili yürüttüğü soruşturma derinleşti.

‘Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu’ suçlamasıyla yürütülen soruşturmada önceki gün tutuklanan A.Y ve H.T’nin ardından, isimlerinin baş harfleri Ü.B, C.T ve M.A olan 3 kişi daha gözaltına alınarak, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkartıldı.

Girne’de gerçekleşen operasyon sonrasında gözaltına alınan her 3 zanlı aleyhinde ikişer gün tutukluluk kararı alındı.

Polis Çavuşu Gürkut bulguları aktardı…

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Rauf Kürşad huzurunda görüşülen duruşmada Polis Çavuşu Ali Gürkut mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili bulguları aktardı.

Polis Çavuşu Gürkut, zanlıların önceki gün Girne’de gerçekleşen operasyon sonucunda tutuklandığını ifade ederek, Lefkoşa’da 16 Aralık tarihinde ev ve araçlarında yapılan arama sonucunda toplamda 8 gram hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde tespit edilerek tutuklanan A.Y ile H.T’den yapılan sorgulama sonucunda yürütülen soruşturmanın derinleştiğini kaydetti.

Gürkut, A.Y ve H.T’nin söz konusu uyuşturucu alışverişini itiraf ederek, söz konusu uyuşturucu maddeyi 14 gram olarak Ü.B ve C.T’den 1050 TL’ye satın aldıklarını söylediğini aktardı.

Gönüllü ifade verdiler…

Gürkut, isimlerinin baş harfleri Ü.B, M.A ve C.T olan 3 zanlının da verdikleri gönüllü ifadede Aralık ayında Kıbrıs’ın güneyine geçerek, 300 Euro karşılığında 28 gram hintkeneviri türü uyuşturucu maddeyi Metehan barikatından ülkeye ithal ettiklerini itiraf ettiklerini açıkladı.

Zanlıların ifadelerinde ülkeye ithal edilen 28 gram hintkeneviri türü uyuşturucu maddenin bir kısmını M.A’aldığını, bir kısmını her 3 zanlının da içtiğini söylediklerini ifade eden Gürkut,  geriye kalan 14 gramını ise sattıklarını beyan ettiklerini açıkladı.

Bu kez 500 Euro karşılığında…

Yapılan araştırmada her 3 zanlının da 2 Ekim tarihinde Kıbrıs’ın güneyine geçtiğinin tespit edildiğini söyleyen Gürkut,  bu kez 500 Euro karşılığında 28 gram hintkeneviri türü uyuşturucu madde, 6 adet MDMA türü uyuşturucu hap ve 6 gram MDMA tozunu Metehan barikatından ülkeye ithal ettiklerini kaydetti.

Gürkut, zanlıların Ekim ayında ithal ettikleri 28 gram hintkeneviri türü uyuşturucu maddeyi kendi aralarında bölüşüp içtiklerini ifade etti. 

M.A’nın evinde arama yapıldı…

Yürütülen soruşturma kapsamında zanlı M.A’nın Girne’deki evinde arama yapıldığını dile getiren Gürkut, yapılan aramada 3 gram hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddenin yanı sıra, içerisinde uyuşturucu olduğuna inanılan tütünle karışıl sarma sigara, uyuşturucu öğütücüsü, 3 adet tam 1 adet yarım MDMA uyuşturucu olduğuna inanılan hap, yarım gram MDMA tozu olduğuna inanılan maddenin de ele geçirildiğini açıkladı.

 Gürkut, M.A’nın evinde tespit edilen MDMA türü uyuşturucu olduğuna inanılan hapların ise Ekim ayında Kıbrıs’ın güneyinden ithal edilen haplar olduğunu da kaydetti.

Kan ve idrar örnekleri alındı

Soruşturma kapsamında her 3 zanlıdan kan ve idrar örneklerinin alındığını dile getiren Gürkut, zanlıların tasarruflarında bulunan ve uyuşturucu olduğuna inanılan maddelerin de hafta sonu olması nedeniyle analize gönderilemediğini söyledi.

2 gün tutuklu kalacaklar

Gürkut, zanlılar aleyhinde yürütülen soruşturmanın yeni başladığına değinerek, zanlıların ikişer gün poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Mahkemede aktarılan olgular ışığında da Yargıç Rauf Kürşad, her 3 zanlının da soruşturmanın selameti açısından ikişer gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Bu haber toplam 2586 defa okunmuştur
Etiketler : ,