1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Girne’de uyuşturucu operasyonu
Girne’de uyuşturucu operasyonu

Girne’de uyuşturucu operasyonu

Olayla ilgili gözaltına alınan isimlerinin baş harfleri S.T ve H.B dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak haklarında 3’er günlük tutukluluk alındı.

A+A-

Ayşe GÜLER

Girne’de Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekiplerinin benzin istasyonunda bir araca yaptığı operasyon büyüdü. Çatalköy ve Esentepe’deki birçok eve yapılan baskınlarda 1 kiloya yakın uyuşturucu ele geçirildi.

Olayla ilgili gözaltına alınan isimlerinin baş harfleri S.T ve H.B dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak haklarında 3’er günlük tutukluluk alındı.

Polis her iki zanlının da gönüllü ifade vererek, suçlarını itiraf ettikleri belirtildi.

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme  Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin Girne’de benzin istasyonundaki bir araca yaptığı operasyon büyüdü. Çatalköy ve Esentepe’deki birçok eve yapılan baskınlarda 1 kiloya yakın uyuşturucu ele geçirildi. Olayla ilgili isimlerinin baş harfleri S.T ve H.B tutuklandı…

Polis Çavuşu Bayram, şahadet verdi…

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda görüşülen duruşmada İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Emine Tayfunsel, Polis Çavuşu Mehmet Bayram’ı mahkemede tanık olarak dinletti.

Polis Çavuşu Bayram, mahkemede yeminli şahadet vererek olayla ilgili bulguları aktardı.

Önce benzin istasyonunda operasyon…
Bayram, Narkotik ve Kaçaklığı Önleme Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin geçtiğimiz gün Girne - Çatalköy anayolu üzerinde faaliyet gösteren bir benzin istasyonunda zanlı S.T’nin kullandığı PG 221 plakalı araca operasyon düzenlediğini açıkladı.

Yapılan operasyonda araç içerisinde 1 adet şeffaf poşet içerisine sarılı 2 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile yaklaşık 1 gram ağırlığında kokain türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddenin bulunduğunu söyleyen Bayram, yine aynı araçta elle sarılı içerinde uyuşturucu olduğuna inanılan ucu yanık bir adet sigaranın tespit edildiğini belirtti.

Bayram, zanlının suçüstü gereği tutuklandığını dile getirdi.

Esentepe ve Girne’deki evde arama…

Bayram, yine aynı gün zanlının Esentepe’deki evinde yapılan aramada sigara içiminde kullanılan foil kağıda sarılı yaklaşık 4 gram kokain türü uyuşturucu madde ile 3 adet mavi renk uyuşturucu madde içerdiğine inanılan hapın bulunduğunu kaydetti.

Zanlının Girne’deki evinde de arama yapıldığını ifade eden Bayram,  burada da 1 adet siyah renk üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan hassas terazinin ele geçirildiğini dile getirdi.

Uyuşturucu ticaretinden elde edildiğine inanılan paralar…

Bayram, zanlıya yapılan soruşturmada tasarrufunda bulunan uyuşturucu olduğuna inanılan maddeleri zanlı H.B’den aldığının tespit edildiğini aktardı.

Zanlı H.B’nin aynı gün Girne’de tespit edildiğini ifade eden Bayram, zanlının üzerinde ve aracında arama yapıldığını söyledi.

Bayram, yapılan aramada zanlının giydiği şortun cebinde yaklaşık 2 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile uyuşturucu ticaretinden elde edildiğine inanılan 4 bin 35 TL, 140 Sterlin, 20 Euro ve 100 doların ele geçirildiğini belirtti.

Aracın çeşitli yerlerinde 7 ayrı poşet içerisinde sarılı 25 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, 10 adet elle sarılı sigara içerisinde 20 gram ağırlığında tütünle karışık hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddenin bulunduğunu söyleyen Bayram, yaklaşık 9 gram ağırlığında kokain türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, 1 adet uyuşturucu olduğuna inanılan hapın ele geçirildiğini aktardı.

Bayram, aracın bagajında ise üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan 1 adet hassas terazinin bulunarak, zanlının suçüstü gereği tutuklandığını açıkladı.

11 kök hintkeneviri bitkisi, 620 gram uyuşturucu olduğuna inanılan madde…

Ayrıca Bayram, zanlının Çatalköy’deki evinde 2 gram uyuşturucu olduğuna inanılan madde, 1 adet uyuşturucu kırıcısının bulunduğunu belirtti.

Zanlının kontrolünde olduğu tespit edilen ve tasarrufunda anahtarları bulunan Çatalköy’deki yan yana 2 farklı daire içerisinde arama yapıldığını ifade eden Bayram, 3 ile 16 cm boylarında 11 kök hintkeneviri olduğuna inanılan bitkinin de bulunduğunu kaydetti.

Bayram, yapılan aramada iç içe geçirilmiş 2 poşet içerisinde ve 1 adet kavanozda toplam 620 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu maddenin ele geçirildiğini söyledi.

“Gönüllü ifade verip, suçlarını itiraf etti…”

Her iki zanlının da olayla ilgili gönüllü ifade verip suçlarını itiraf ettiklerini aktaran Bayram, gönüllü ifadelerin teyit tekzibinin yapılacağını dile getirdi.

Bayram, zanlıların serbest kalması halinde tahkikata etki edebileceğini de belirterek, her ikisinin de 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

3 gün tutukluluk

Mahkemede aktarılan olgular ışığında Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

 

 

Bu haber toplam 3278 defa okunmuştur
Etiketler : ,