1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Girne'de "Umut Ateşi" yandı
Girnede Umut Ateşi yandı

Girne'de "Umut Ateşi" yandı

Cumhuriyetçi Türk Partisi Gençlik Örgütü Girne İlçesi, dün akşam Girne Barış Parkı’nda Umut Ateşi yaktı.

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi Gençlik Örgütü Girne İlçesi, dün akşam Girne Barış Parkı’nda Umut Ateşi yaktı. Çok sayıda Girneli gencin ilgi gösterdiği gecede, Girne İlçe Başkanı Erkan Eminağa ve Girne Milletvekillerinden Ömer Kalyoncu da gençlerin etkinliğine katılanlar arasındaydı.
Yeni yılla birlikte Kıbrıs Sorunu’nda çözüm çabalarının yoğunlaşması dileğini dile getiren gençler, “şu an için içi boş” olan ve barış kutusu adını verdikleri bir paketi Girne Barış Parkı’nda bulunan 800 yıllık bir zeytin ağacının köküne bıraktılar.

TOMGÜSEHAN: LİDERLERDEN DEĞİL NOEL BABA’DAN BARIŞ İSTİYORUZ
Gecenin açılışında kısa bir konuşma yapan CTP Gençlik Örgütü Girne İlçe Başkanı Şehan Tomgüsehan, her geçen gün artan göç sayısı ve Kıbrıslı Türklere dayatılan ekonomik paketler sebebiyle Kıbrıs Sorunu’nun çözümünün ne kadar elzem olduğunu bir kez daha gördüklerini söyledi. Tomgüsehan konuşmasında 50 yılı aşkın bir süredir devam eden Kıbrıs Sorunu ve görüşmeler süresince Nelson Mandela’nın 27 yıl hapis yatıp çıktığını, Orta Afrika’da devletlerin kurulup dağıldığını, koskoca Berlin Duvarı’nın yıkılarak soğuk savaşın sona erdiğini fakat Kıbrıs Sorunu’nun çözülemediğini belirtti.
Bugün gelinen noktada “artık çözülmezse çözülmez, biz önümüze bakacağız” gibi söylemlerle barış umutlarının baltalanmak istendiğini ifade eden Tomgüsehan, buna izin vermeyeceklerini söyledi. “Ne kadar baltalanmaya çalışılsa da bu umutlar her geçen gün kök salarak yeşerecektir” diyen Tomgüsehan, ortak açıklama konusunda bile 3 ayı aşkın süredir uzlaşamayan liderlere de tepki gösterdi. Tomgüsehan, liderlerden çözüm beklemenin gerçekçi olmadığını söyleyerek “Liderlerden çözüm beklemektense Noel Baba’dan Kıbrıs’ta barış istiyoruz” dedi.

‘BARIŞ KUTUSU’ 800 YILLIK ZEYTİN AĞACINA EMANET
Gençler, içi boş olan ve barış kutusu adını verdikleri bir paketi Girne Barış Parkı’nda bulunan 800 yıllık bir zeytin ağacının köküne bıraktılar. Gece daha sonra gençlerin şarkıları ve sohbeti ile devam etti. Umut ateşinin önümüzde günlerde Girne’ye bağlı diğer köylerde de yakılacağı ifade edildi.

Bu haber toplam 2018 defa okunmuştur