1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Girne’de ‘Tangolar’ söylenecek
Girne’de ‘Tangolar’ söylenecek

Girne’de ‘Tangolar’ söylenecek

Girne Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu, 49. kez izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

A+A-

 


Girne Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu, 49. kez izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor.
18 yıldır çalışmalarını Şef İhsan Gürel yönetiminde sürdüren topluluk, 2015’in ilk konserinde “Tangolar” konsepti ile izleyici karşısına çıkacak.
İki bölümden oluşacak olan konserin ilk bölümünde, Bayati, Nihavend, Hicaz, Suzidil ve Hüseyni makamlarının bilinen ve sevilen Türk Müziği eserleri, topluluk solistleri ve koro tarafından seslendirilecek. Birinci bölümde, Mustafa Şefik Özgen, Ayhan Çoköz, Sevilay Biranlı, Fatma Akbalıkçı, Zulal Ertüngü, İhsan Gürel ve Yusuf Nidai solist olarak sahne alacak.
İkinci bölümde ise, Necip Celal Andel, Kadri Cerrahoğlu, Fehmi Ege, Dursun Karaca, Kaptanzade Ali Rıza Bey ve Necdet Koyutürk’ten oluşan 6 Türk tango bestecisinin 9 eseri seslendirilecek.
Türkiye’den konuk olarak konsere katılacak olan ses sanatçısı Adnan Mungan, ikinci bölümde sahne alıp tangoları seslendirecek. Ayrıca bir önceki konserde de toplulukla sahne alan Kanun sanatçısı Hacer Tısoğlu, konser boyunca sazlardaki yerini alıp topluluğa eşlik edecek.
Sunuculuğunu Hüseyin Kanatlı’nın yapacağı konser’in ikinci bölümünde, Girne Tango Kulübü Eğitmenleri Behiye Berktuğ ve Önder Egeli de sahne alıp tango dansları ile şarkılara eşlik edecek.
Girne Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu’nun 10 Şubat Salı akşamı saat 20:00’de Girne Amerikan Üniversitesi Spectrum Uluslararası Kongre Merkezinde gerçekleştireceği konser, halka açık ve ücretsiz olacak.

Bu haber toplam 1460 defa okunmuştur