1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Gece kulübüne ‘Narkotik’ baskını
Gece kulübüne ‘Narkotik’ baskını

Gece kulübüne ‘Narkotik’ baskını

Girne’de bir apartman önünde başlayan uyuşturucu operasyonu çorap söküğü gibi geldi, 11 kişi tutuklandı…

A+A-

KOKAİN, HİNTKENEVİRİ, METAMFETAMİN, HAP VE CİNSEL GÜCÜ ARTTIRICI JELLER… Girne’de ‘uyuşturucu zulasını’ almaya gittiği esnada pusu görevi yapan Narkotik polisine yakalanan H.D.’nin itirafları sonucu 10 kişi daha tutuklandı.

Devrim DEMİR

Girne’de uyuşturucu satışı bilgisi üzerine bir apartman önünde pusu kuran Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nde görevli bir ekip, 21 yaşındaki H.D.’yi zulalanmış birçok uyuşturucu maddeyi almak isterken suçüstü yakaladı.

Narkotik polisi tarafından suçüstü yakalanan 21 yaşındaki zanlının kullanımındaki arabada da arama yapan ekipler uyuşturucu maddenin yanı sıra, cinsel gücü arttırıcı jel de ele geçirdi.

Yapılan sorgulamada H.D,’nin  verdiği gönüllü ifadesinin ardından polis Girne bölgesinde bir gece kulübüne baskın düzenledi, suçla bağlantılı 10 kişiyi daha tutukladı.

Zanlılar M.G., E.S., O.T., E.Y., Y.U, P.M., M.B.S., D.K., A.T., ve A.A., tutukluluk talebi ile Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kokain, Hintkeneviri, Metamfetamin, hap ve cinsel gücü arttırıcı jeller

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğünde görevli polis memuru Ali Çavuş, mahkemede verdiği ifadesinde zanlı H.D.’nin tasarrufunda çıt çıt poşetlerde 12 adet uyuşturucu içerdiğine inanılan hap, 10 miligram Metamfetamin, 20 gram Hintkeneviri, 61 adet cinsel gücü arttırıcı jel ve 2 buçuk gram kokain ele geçirdiklerini kaydetti.

Ülkeye gizlice soktu, birçoğunu sattı

Çavuş, zanlı H.D.’nin soruşturmasında Hintkeneviri’yi 25 gram, cinsel gücü jelleri ise 20 kutu olarak Hatay’da 200 TL’ye aldığını, 30 Temmuz tarihinde Ercan Havaalanı’ndan ülkeye gizlice ithal ettiğini ve birçoğunu sattığını itiraf ettiğini belirtti.

İtiraf çorap söküğü gibi geldi

Soruşturmayı yürüten polis memuru Ali Çavuş, zanlı H.D.’nin verdiği gönüllü ifadesinin ardından konu kokain türü uyuşturucu maddeyi M.G.’den aldığını itiraf etmesi üzerine zanlı M.G.’nin Girne’de tespit edilerek tutuklandığını kaydetti.

H.D.’nin uyuşturucu hapları ise, bin TL karşılığında zanlı E.S.’den aldığını itiraf ettiğini kaydeden Çavuş, soruşturmanın derinleştirilerek olayla bağlantılı E.Y., O.T., Y.U., ve P.M.’yi tespit ederek mahkeme emri ile tutukladıklarını söyledi.

Evden uyuşturucu fışkırdı

Çavuş, derinleştirilen soruşturmada Lefkoşa’da kaldığı tespit edilen E.S.’nin evinde mahkeme emri ile arama yapıldığını ifade etti. Polis, zanlının evinde gerçekleşen aramada birçok farklı noktada ayrı ayrı paketler de Hintkeneviri, 25 gram Met amfetamin ele geçirdiklerini kaydetti. Ayrıca zanlının evinde hassas terazi de bulunduğunu kaydeden Çavuş, yapılan sorgulamada E.S.’nin 85 adet uyuşturucu hapları 13 Ağustos tarihinde, 30 gram Metamfetamin uyuşturucu maddeyi ise 22 Ağustos tarihinde Ercan Havaalanından ülkeye gizlice ithal ettiğini itiraf ettiğini belirtti.

Her evden uyuşturucu çıktı

Sorgulama sonrası bağlantılı birçok zanlıyı tespit ederek evlerinde eş zamanlı arama yapıldığını ifade eden polis, Girne’de tespit edilen E.Y.’nin evinde kokain türü uyuşturucu madde kalıntısı bulunduğunu söyledi.

Polis, zanlı O.T.’nin evinde gerçekleşen aramada ise zanlı M.B.S.’ye ait kadın çantası içinde Hintkeneviri tespit ederek zanlıları tutukladıklarını beyan etti.

Gece kulübüne baskın

Zanlılardan yapılan sorgulamanın gece kulübüne uzandığını kaydeden Çavuş, D.K.’nin verdiği ifadesinde uyuşturucu maddeyi H.D.’den 200 TL karşılığında aldığını ve konu maddeyi içtiğini söyledi.

Zanlı P.M.’nin ise Girne’de bir gece kulübünde tespit edildiğini kaydeden polis, düzenlenen uyuşturucu operasyonu sırasında P.M., ile aynı odada kalan zanlı A.T.’nin tespit edilemeyen bir uyuşturucu miktarını tuvalete atarak suyu çektiği sırada suçüstü yapıldığını kaydetti.

Soruşturma devam ediyor

Zanlılar P.M., ve A.T., ile aynı yerde çalışan A.A.’nın da tespit edilerek tutuklandığını ifade eden Çavuş, soruşturmanın çok yönlü devam ettiğini alınması gereken ifadeler doğrultusunda yeni tutuklamaların olabileceğine dikkati çekerek tüm zanlıların 1’er gün tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar, zanlıların soruşturma maksatları açısından 1’er gün daha poliste tutuklu kalmalarına karar verdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 7431 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler