1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Girne'de miting zafer kutlamasına dönüştü
Girnede miting zafer kutlamasına dönüştü

Girne'de miting zafer kutlamasına dönüştü

CTP-BG bölge mitinglerine devam ediyor. Dün akşam Girne’de düzenlenen miting adeta zafer kutlamasına dönüştü.

A+A-


CTP-BG bölge mitinglerine devam ediyor. Dün akşam Girne’de düzenlenen miting adeta zafer kutlamasına dönüştü. Akşam üzeri Girne çevre yolunda toplanan yüzlerce CTP’li ve sempatizan arabalarını süsleyerek uzun bir konvoy oluşturdular. Yoğun bir katılımla gerçekleşen konvoyun ardından, Ramadan Cemil Meydanı’na ulaşan yüzlerce partili ve sempatizanın coşkusu görülmeye değerdi. Gamze Kiracıoğlu Paşa ve Eliz Volkan sunumları ile başlayan gecede, CTP-BG Genel Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Genel Sekreter Kutlay Erk, MYK üyeleri, bölge milletvekilleri ve çok sayıda parti yöneticisi yer aldı. Girne İlçesi’ne bağlı Alsancak, Lapta, Esentepe, Dikmen ve Çatalköy belediye başkan adayları ve meclis üyelerinin de yer aldığı mitingde adaylar tek tek sahneye çıkarak vatandaşa seslendi.

Yorgancıoğlu’ndan anayasa çağrısı
CTP-BG Genel Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu yaptığı konuşmada CTP’li belediye başkanlarının başarılarını gördüğünü ifade ederek, yıldızlı belediyeciliğe hak eden birçok belediye olduğunu ve hafta sonu seçimden sonra tüm belediyelerin buna kavuşacağını belirtti. Yorgancıoğlu ayrıca 29 Haziran’da gidilecek olan Anayasa değişiklikleri referandumunda halkın güçlü şekilde ‘Evet’ demesini istedi. Birçok alanda revize edilen Anayasa değişikliklerinin daha başlangıç olduğunu vurgulayan Yorgancıoğlu, gelişen demokrasinin gereği olarak tüm partilerin üzerinde mutabakata vardığı değişiklikleri halkın onaylanacağına inanç belirtti.

Aygın: “Seçimden zaferle çıkacağız”
Girne Belediye Başkanı ve Başkan adayı Sümer Aygın da  miting alanında toplanan heyecanlı kalabalığa hitap ederek, belediyeciliğin hizmet işi, hizmetin de CTP’nin işi olduğunu söyledi. Konuşması alkışlar ve sloganlarla sık sık kesilen Aygın, projelerini de tek tek sıralayarak seçimden zaferle çıkacaklarına inandığını kaydetti. Girne bölgesi Belediye Başkan adaylarının ve meclis üyelerinin tanıtıldığı gece büyük bir coşku ve sloganlar eşliğinde sona erdi. 

Bu haber toplam 2279 defa okunmuştur
Etiketler : ,