1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Girne’de maskeli-bıçaklı soygun girişimi
Girne’de maskeli-bıçaklı soygun girişimi

Girne’de maskeli-bıçaklı soygun girişimi

Girne’de bıçak tehdidiyle soygun girişiminde bulunan 3 kişiden 2’si tutuklanırken, 1 kişi aranıyor.

A+A-

• 24 Ağustos günü saat 10:55 sıralarında Sosyal Konutlar bölgesinde bulunan Bektaş Gıda’da muhasebe sorumlusu Zehra Özay, siyah bir çantaya koyduğu 160 bin TL nakit parayı bankaya yatırmak üzere marketten çıkarak arabasına bindi.

• O esnada, siyah maske giymekte olan N.K. isimli şahıs tarafından boğazına bıçak dayandı.

• Para dolu çantayı soyguncuya vermemek için direnen kadın, N.K. tarafından yerde sürüklenerek darp edildi.

• Çevredeki vatandaşlar N.K.’yi etkisiz hale getirirken, N.K.’nin suç ortağı olduğu iddia edilen diğer zanlı O.Ç., “Ben onu polise teslim ederim” diyerek N.K’yi oradan alarak olay yerinden uzaklaştı

• Soruşturma sonucunda zanlılar O.Ç ve H.Y.S. polis tarafından tespit edilerek tutuklanırken, zanlı N.K ise her yerde aranıyor

• Zanlılar ‘Soyguna teşebbüs’ ve ‘Ağır bir cürüm işlemek amacıyla gizli ittifak kurmak’ suçlamasıyla dün sabah mahkemeye çıkarılarak, 3’er gün tutukluluk aldılar.


Didem MENTEŞ

Girne’de önceki gün sabah saatlerinde ‘bıçaklı’ soygun girişimi gerçekleşti. Olayla ilgili olarak O.Ç. ve H.Y.S. şüpheli olarak tutuklanırken, bıçaklama olayının faili olduğu ileri sürülen N.K. isimli şahıs ise aranıyor. 24 Ağustos günü saat 10:55 sıralarında Sosyal Konutlar bölgesinde bulunan Bektaş Gıda’da muhasebe sorumlusu Zehra Özay, siyah bir çantaya koyduğu işletmeye ait 160 bin TL nakit parayı bankaya yatırmak üzere marketten çıkarak arabasına bindi. O esnada siyah maske giymekte olan N.K. isimli zanlı tarafından boğazına bıçak dayandı ve çantayı vermesi istendi. Para dolu çantayı soyguncuya vermemek için direnen kadın, N.K. tarafından yerde sürüklenerek darp edildi. O sırada markete malzeme getiren toptancılar tarafından etkisiz hale getirilen N.K., suç ortağı olduğu iddia edilen diğer zanlı O.Ç. tarafından “ben onu polise teslim ederim” diyerek arbede içerisinden kaçmasına yardım edildi.

İkisi tutuklu biri aranıyor
Soygun girişimi olayı ardından polis geniş çaplı soruşturma başlattı. Kamera görüntülerinden yola çıkarak şüphelileri tespit eden Girne Polis Müdürlüğü ekipleri, suçla bağlantıları olduğu iddiasıyla H.Y.S’yi Lefkoşa’daki ikametgahında, O.Ç.’yi ise Alayköy’de N.K.’nin evinde tespit ederek tutuklarken, polis arka pencereden atlayarak polisten kaçtı. N.K her yerde aranıyor…
Sokak ortasındaki gasp olayıyla ilgili olarak tutuklanan zanlılar dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Ceza Davaları Kıdemli Yargıcı Fügen Ulutekin, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Kıdemli Savcı Erdinç Akyener ve zanlılar şahsen hazır bulundu.

Bıçak dayadı, sürükledi ve darp etti
Savcı Akyener, meseleyle ilgili olarak tahkikat sorumlusu Mustafa Özmüezzin’i mahkemeye tanık olarak dinletti. Özmüezzin, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı. Polis memuru, bahse konu tarihte müşteki Zehra Özay’ın marketten çıkarak, siyah kadın çantası içerisinde bulunan 160 bin TL nakit parayla birlikte arabasına bindiğini söyledi. O esnada siyah maske giymekte olan N.K’nin araca yaklaşarak toplam uzunluğu 22 cm olan bıçağı Zehra Özay’ın boğazına dayayarak paraları vermesini istediğini belirten Mustafa Özmüezzin, kadının direnç göstermesi üzerine zanlı N.K.’nin zorla paraları almaya çalıştığını, kadını sürükleyerek yol içerisinde darp ettiğini dile getirdi. Olayı gören çevredeki vatandaşların, olaya müdahale etmeye çalıştığını aktaran polis memuru, diğer zanlının yardımıyla N.K.’nin ön plakası olmayan MH 799 plakalı araca binerek olay yerinden uzaklaştığını ifade etti.

‘Soygun teşebbüsü ve gizli ittifak kurmak’
Yapılan ileri soruşturma kapsamında zanlı O.Ç Alayköy’de zanlı N.K’nin evinde tespit edildiği, zanlı H.Y.S’nin ise Lefkoşa’daki ikametgahında tespit edildiğini açıklayan Mustafa Özmüezzin, her iki zanlının ‘soyguna teşebbüs’ ve ‘Ağır bir cürüm işlemek amacıyla gizli ittifak kurmak’ suçlarıyla bağlantılı olarak tutuklandıklarını söyledi. Özmüezzin, diğer zanlı N.K.’nin ise halen aranmakta olduğunu aktardı. Olayla ilgili soruşturmanın henüz yeni başladığını, alınması gereken ifadeler ve aranmakta olan bir şahıs olduğunu aktaran polis memuru, zanlıların serbest kalmaları halinde aranan şahsa ve soruşturmaya etki edebilecekleri gerekçesiyle 3 gün tutuklu kalmalarını talep etti.

3 gün tutuklu kalacaklar
Polis memurunun tutukluluk talebi üzerine Mahkeme zanlılara söz hakkı verdi. Zanlı O.K: “Olayla hiçbir alakam yoktur. Ben suçu kabul etmedim ve ifade vermedim” derken, diğer zanlı H.Y.S ise sessiz kaldı. Huzurunda yapılan beyanları değerlendiren Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin ise soruşturmanın henüz yeni başladığını, alınması gereken ifadeler ve aranmakta olan bir şahısa dikkat çekerek, zanlıların tahkikat amaçlı 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Bu haber toplam 2700 defa okunmuştur