1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Girne’de kort krizi
Girne’de kort krizi

Girne’de kort krizi

Girne Belediyesi Tenis Kulübü’nün kullanımında olan spor kompleksi içerisindeki kortlar ve idari binalar, dün bilinmeyen sebepten dolayı kilitlendi.

A+A-

Necmi Belge

Girne Belediyesi eski başkanı Sümer Aygın zamanında yapılan ve Girne Belediyesi Tenis Kulübü’nün kullanımında olan spor kompleksi içerisindeki kortlar ve idari binalar, dün bilinmeyen sebepten dolayı kilitlendi. Gün içerisinde tepkilerin artması ile birlikte idari binalar dışında kilitlenen kortlar açılarak yeniden hizmete girdi.

Çavlı: “Bize tavır kondu”
Girne Belediyesi Tenis Kulübü başkanı Hilmi Çavlı, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’nün seçimlerden kısa bir süre sonra eski başkan Sümer Aygın’ı destekledikleri için  kendilerine karşı tavır koyduğunu belirtti. Çavlı bir süre önce gerçekleştirilen genel kurullarında Belediye Başkanı Nidai Güngördü’nün konuşmasında Sümer Aygın’ın seçilmesi için Girne Belediyesi Tenis Kulübü yönetiminin yerel seçimlerde 80 bin TL harcadığını iddia ettiğini ve bu nedenlere kendilerini suçladığını ileri sürdü.

Kilitler değiştirildi
Uzun bir süredir bu konunda kendilerine karşı alınan tavrın son günlerde daha belirgin bir hale geldiğini ifade eden Çavlı, Başkan Güngördü’nün 1 Haziran 2015 tarihinde bir mektupla, kortların yönetimini Girne Belediyesi’nin üsteleneceğini bildirdiğini söyledi.
Başkan Çavlı, dün de Girne Belediyesi Koordinatörü Derman Atik’in kortlara geldiğini ve  başta kortlar olamak üzere, tüm idari binaların kilitlerini değiştirdiğini ancak gün içinde olayın duyulması ve tepki konmasının ardından yönetim kurulu odası  ve idari binalar hariç kortları hizmete açtığını ifade etti.

“Belediye kortlara el koydu”
Bu şekilde, tenis kortlarına belediyenin el koyduğunu ve kortları açmak ve kapamak için bir zabıta memuru görevlendirdiğini belirten Çavlı, dün akşamki yönetim kurulu toplantısını Girne Gloria Jeans Cafe’de yaptıklarını dile getirdi. Çavlı, bu arada alınan duyumlara göre, Girne Belediyesi başkanı Nidai Güngördü’nün kendilerini kabul edeceğini öğrendiklerini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1360 defa okunmuştur