1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Girne’de 'dolu' var, sel yok
Girne’de dolu var, sel yok

Girne’de 'dolu' var, sel yok

Sağanak yağmur ve dolu dün de Girne Bölgesi’nde etkili oldu.

A+A-

YENİDÜZEN (Özel)

Sağanak yağmur ve dolu dün de Girne Bölgesi’nde etkili oldu.
Girne ve civarında yağan şiddetli sağanak yağmur, yollarda birikintilere neden olurken, ‘sel’ haberlerinin gelmemesi ise sevindirdi.

Bodrum ‘dolu’ doldu, itfaiye müdahale etti…

Özellikle Bellapais’ta etkili olan yağış, bazı evlerin bodrum katlarında dolu birikmesine neden oldu.
Bellapais’ta Ahmet Paşa’ya ait evin bodrum katındaki depo yoğun dolu yağışıyla etkilendi. Girne İtfaiyesi ekipleri sıkıntılı bölgelere anında müdahale etti.

Meteoroloji Dairesi en fazla yağışın Boğaz’a düştüğünü açıkladı

Meteoroloji Dairesi, en fazla yağışın Boğaz, Girne ve Zaferburnu’na düştüğünü açıkladı.
Meteoroloji Dairesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, önceki gün saat 14.30 itibarıyla 24 saatte, Boğaz’da metrekareye 19,8 kg, Girne’ye metrekareye 18,2 kg ve Zaferburnu’nda da metrekareye 15,7 kg yağış düştü.
Yağışların diğer bölgelere göre dağılımı ise şöyle:
“Alsancak; 15,2 kg/m², Kozanköy; 13,1 kg/m², Akdeniz; 11,8 kg/m², Alevkaya; 10,9 kg/m², Çamlıbel; 10,6 kg/m², Geçitkale; 10,0 kg/m², Kırıkkale; 9,8 kg/m²” (tak)

Aslanköy-Paşaköy yolu trafiğe kapandı

Aşırı yağmurlar Batı Mesarya’yı feci vurdu. Girne Boğaz bölgesine son 24 saatte 20 kg’a yakın yağış kaydedilirken, Aslanköy –Paşaköy arasındaki yol derelerin taşması sonucu dün akşam saatlerinde ulaşıma kapandı.  Polis, sürücülerin bu yolu kullanmamalarını istedi.

--------------------------------------------------------------------------

Girne Belediyesi Eski Başkanı Aygın: “Şehri yağmura hazırladık”

Önceki yıllarda Girne’de de yağmurlar sonrası yaşanan sıkıntıların, bu yıl 2013 yılında yapılan çalışmalar, alınan tedbirler sonucu yaşanmamasından dolayı duyduğu memnuniyet belirten Girne Belediyesi Eski Başkanı Sümer Aygın, şehrin yağmura hazırlandığını ifade etti.

Bölge bölge çalışıldı…

2013 yılında özellikle Hirondel Çemberi, Rocks Hotel ve terminal bölgesinde yapılan çalışmaların sonuç verdiğini görmenin bugün kendilerine gurur verdiğini ifade eden Aygın, Karaoğlanoğlu ve Karakum Bölgesi’ne, ana yolun iki tarafına ayrıca stadyum bölgesine ve çarşı bölgesine büyük su tahliye kanalları yaptıklarını anımsattı.

“Takviye bentler yapılırsa Girne’de sel baskınları tarihe gömülür”

Eski Girne sokaklarının su kanallarıyla halk denize bağlandığını, stadyum çıkışına, terminal ve sosyal konutlar çıkışına, eski maliye binası önüne, okullar bölgesine yollara suyu yeraltına almak için kros ızgaralar yapıldığını anımsatan Sümer Aygın, bazı dere yataklarına bentler yapıldığını da hatırlattı.

Mevcut bentlerin düzenli temizliği ve takviye bentler yapılırsa Girne’de çok çok büyük yağışlar olmazsa sel baskınları tarihe gömüleceği görüşünü de belirten Aygın, şimdide başta sahil ve çarşı bölgesi olmak üzere sel baskınlarının çok büyük ölçüde ortadan kalktığını belirtti.

Bu haber toplam 2059 defa okunmuştur