1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Girne’de çevre tahribatı
Girne’de çevre tahribatı

Girne’de çevre tahribatı

Çatalköy ve Beylerbeyi’nde dere yataklarına zarar verecek şekilde parsel açtıkları belirlenen şahıslara, Kaymakamlık olarak sözlü uyarıda bulunduklarını söyleyen Girne Kaymakamı Mhmet Envergil, yapılan sözlü uyarının ardından çalışmaların sürmesi üzerine

A+A-

Serkan SOYALAN

Çatalköy’de ve Beylerbeyi’nde dere yatakları içerisinde izinsiz yapılan dolgu işlemleri Girne Kaymakamlığı tarafından, rapor edilerek polise bildirildi.
Kanal Sim Haber Merkezi’nin her iki olay ile ilgili bilgi aldığı Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, Çatalköy’de Şehit çocuğu arsaları bölgesinde, Emtan-3 sitesinin hemen altında yapılan parselasyon işlemlerinin, yurttaşlardan gelen ihbar üzerine Girne Kaymakamlığı tarafından durdurulduğunu söyledi.
27 Ağustos Perşembe günü dere yataklarına zarar verecek şekilde parsel açtıkları belirlenen şahıslara, Kaymakamlık olarak sözlü uyarıda bulunduklarını söyleyen Envergil,  yapılan sözlü uyarının ardından çalışmaların sürmesi üzerine bu sefer de polis nezaretinde olaya müdahale ettiklerini vurguladı.

“Vatandaşlar çevre konusunda duyarlı”
Vatandaşlardan gelen ihbarları değerlendirdiklerini söyleyen Envergil, çevreye verilen tahribatın büyük olduğunu, vatandaşların da bu konularda duyarlı olduklarını da söyledi.
Gelen ihbarlar doğrultusunda her iki yerde de incelemelerde bulunulduğunu vurgulayan Envergil, Çatalköy’de yapılan incelemelerde izni olmadığı halde, parselasyon çalışmalarına başlandığını ve doğaya verdiği tahribattan dolayı da konuyu polise naklettiklerini vurguladı. Polisin konu ile ilgili gerekli soruşturmayı başlattığını, kendilerinin de Kaymakamlık olarak Savcılığa, Şehir Planlama Dairesi’ne ve Çatalköy Belediyesi’ne de bilgilendirmek adına gerekli yazıların yazıldığını da vurgulayan Envergil, olayın artık bir hukuksal olay olduğunu vurguladı.

“Tüm uyarılara rağmen tahribat devam etti”
Beylerbeyi’nde de bir derenin yamacına toprak döküldüğü yönünde bir vatandaştan ihbar alındığını, alınan ihbar doğrultusunda da gerekli incelemelerin ve uyarıların yapıldığını belirten Envergil, uyarılara rağmen devam eden çalışmaları, polis ekipleri ile beraber durdurduklarını ve soruşturma açıldığını söyledi.
Bazı müteahhitlerin işlerini yapabilmeleri adına çevre felaketlerini düşünmediklerini vurgulayan Envergil, dere yataklarına dökülen toprağın heyelanla beraber dereye karışacağını ve ciddi mağduriyetleri de beraberinde getireceğini söyledi.

“Herkes çevreye saygılı olmalı”
Girne Kaymakamlığı olarak, polisle işbirliği içerisinde bu tür olayların üzerlerine gitmeye devam edeceklerini de söyleyen Envergil, “biz kimsenin üzülmesini, kimsenin zarar görmesini istemiyoruz. Herkes birbirine ve çevreye saygılı olmalıdır” dedi.

Bu haber toplam 2129 defa okunmuştur