1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Girne’de 3 gün deniz altında yaşayacak
Girne’de 3 gün deniz altında yaşayacak

Girne’de 3 gün deniz altında yaşayacak

Guiness Rekorlar Kitabı’nda yer alan ilk Türk Cem Karabay, 17 Temmuz’da Girne’de denizin altında 3 gün geçirerek 51 saatlik dünya rekorunu 72 saate taşımak istiyor

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Su altı sporlarında Guiness Rekorlar Kitabı’na giren ilk Türk sporcu Cem Karabay, 17 Temmuz’da Girne’de 3 gün denizin altında kalarak Dünya Rekoru’nu kırmak istiyor. Amerikalı Allen Serrod’un 51 saatlik denizin altında kalma rekorunu 72 saate çekmeyi planlayan Karabay, yeni rekoru Kuzey Kıbrıs’ta kırma amacında.

Daha önce 2 kez rekor kırdı
Daha önce 2009 yılında dünyanın sualtında en fazla kalan insanı unvanını İstanbul Beylükdüzü’nde bir alışveriş merkezinde kurulan akvaryum içinde 135 saat 2 dakika ve 19 saniye ile elde eden Karabay, bu rekoru ile Guiness Rekorlar Kitabı’na girdi. Karabay 2011 yılında kendisine ait rekoru 57 saat geliştirdi. Caddebostan Sahili’nde kurulan akvaryumun içerisinde 192 saat 19 dakika ve 19 saniye kalan Karabay, 8 gün boyunda su altında kalarak “Kainatta suyun altında en uzun süre yaşayan adam” unvanın aldı. Kontollü ortamlarda gerçekleştirilen bu rekorların ardından Karabay bu kez deniz suyu altında 3 gün kalarak yeni dünya rekorunu kırmayı hedefliyor.

Rekoru Girne’de kırmak istiyor
Yeni dünya rekorunu Kuzey Kıbrıs’ta kırmak isteyen Cem Karabay, YENİDÜZEN’e konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Planının 17 Temmuz 2015’te sabah saat 08.50’de Yavuz Çıkarma Plajı’ndan denizin altına girmek olduğunu aktaran Karabay, 3 günlük sürenin ardından 20 Temmuz 2015’te sabah saat 08.50’de suyun altından çıkarak 72 saat ile yeni Dünya Rekoru’nu kırmak istediğini belirtti. Önceki rekorun 51 saat ile Amerikalı Allan Sherrod’a ait olduğunu aktaran Karabay, 3 gün boyunca yüzeye çıkmaksızın su altında yaşayacağını belirtti.

Canlı olarak aktarılacak
Kurulacak kameralarla 24 saat canlı yayın yapılacağını ve bu yayının uydu üzerinden dünyaya aktarılacağını belirten Karabay, su altında beslenmesinin sorun olmadığını dile getirdi. Spor aletleri ile su altında kaslarının gevşememesi için spor da yapacak olan Karabay rekor denemesinin maliyetinin 50 bin euro olduğunu söyledi. Karabay, Kuzey Kıbrıs’ın ve Barış ve Özgürlük Bayramı olarak nitelendirilen 20 Temmuz’un tanıtımını yapma amacında olduğunu belirtirken “Daha önce 2 dünya rekoru kırdım. Burada da deniz altında en uzun süre kalma rekorunu kırmak istiyorum” dedi.

Bu haber toplam 2756 defa okunmuştur