1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Girne’de 255 adet uyuşturucu hap ele geçirildi!
Girne’de 255 adet uyuşturucu hap ele geçirildi!

Girne’de 255 adet uyuşturucu hap ele geçirildi!

 21 yaşındaki Ö.C.N. ile 19 yaşındaki O.D.’nin tasarrufunda arama yapan polis ekipleri 179 adet hap, 10 gram ezilmiş hap tozu tespit ederken, zanlıların ikametgahlarında ise 76 adet daha uyuşturucu türü hap ve yarım gram hintkeneviri buldu.

A+A-

Didem MENTEŞ

Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı önleme Müdürlüğü ekipleri önceki gün Girne’de aldıkları bir ihbarı değerlendirerek toplam 255 adet uyuşturucu türü hap ele geçirirken, meseleyle ilgili isimlerinin baş harfleri Ö.C.N ve O.D. olan şahısları şüpheli olarak tutukladı.

Girne- Karaoğlanoğlu Caddesi üzerinde 21 yaşındaki Ö.C.N. ile 19 yaşındaki O.D.’nin tasarrufunda arama yapan polis ekipleri 179 adet hap, 10 gram ezilmiş hap tozu tespit ederken, zanlıların ikametgahlarında ise 76 adet daha uyuşturucu türü hap ve yarım gram hintkeneviri buldu. Zanlılar söz konusu suçlamayla ilgili olarak dün mahkemeye çıkarılarak, aleyhlerine 2 gün tutukluluk emri alındı.

‘Uyuşturucu madde ithal ve tasarruf’

Girne Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu’nun huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına Savcı Emine Taşkın ve zanlılar mahkemede hazır bulundu. Savcı Taşkın, meseleyle ilgili olarak Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görev yapan polis memuru Ahmet Bayram’ı mahkemeye tanık olarak dinletti. Bayram, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı. Ahmet Bayram, zanlıların 19 Mart 2017 tarihinde meydana gelen ‘uyuşturucu madde ithal ve tasarruf’ suçlarıyla ilgili olarak tutuklandıklarını açıkladı.

“Ercan’dan 340 adet getirildi”

Bayram, alınan bir ihbar üzerine Girne- Karaoğlanoğlu Caddesi üzerinde bir alışveriş merkezi önünde zanlıların tespit edildiğini, polisi gören zanlıların olay yerinden kaçmaya başladığını ve tasarruflarındaki 179 adet hap ve 10 gram ağırlığında ezilmiş hap tozu yere attıklarını söyledi.

Aynı gün zanlıların birlikte kaldıkları evde arama yapıldığını, yapılan aramada dolaba gizlenmiş vaziyette 76 adet değişik renklerde uyuşturucu türü hap, yarım gram hintkeneviri ve uyuşturucu içiminde kullanılan pet şişeler ele geçirdiklerini aktardı.

Zanlıların gönüllü ifade verip suçlarını kabul ettiklerini aktaran Bayram, zanlıların ifadelerinde söz konusu uyuşturucu hapların 340 adet olarak Ercan Havaalanı’ndan adaya ithal ettiklerini söylediklerini belirtti.

2 gün tutukluluk

Meseleyle ilgili soruşturmanın halen devam ettiğini aktaran Mehmet Bayram, zanlıların 2 gün tutuklu kalmalarını talep etti.

Yargıç Mesut Mesutoğlu da huzurunda yapılan beyanları değerlendirerek, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlıların 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Bu haber toplam 1841 defa okunmuştur
Etiketler : ,