1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Girne Zeytin Festivali başlıyor
Girne Zeytin Festivali başlıyor

Girne Zeytin Festivali başlıyor

Girne Belediyesi’nin düzenleyeceği “13. Girne Zeytin Festivali” yarın başlıyor.

A+A-

 

Girne Belediyesi’nin düzenleyeceği “13. Girne Zeytin Festivali” yarın başlıyor.

Girne Belediyesi’nin organizasyonunda yapılacak festival, 14 Ekim’e kadar sürecek ve birçok kültürel, sanatsal ve çeşitli yarışma ile eğlencelere ev sahipliği yapacak.

Festival, yarın saat 17.30’da Ramadan Cemil Meydanı’ndan Zeytinlik köy meydanına yapılacak kortej yürüyüşü ile başlayacak. Burada açılış konuşmaları yapılacak, tütsü yakılacak ve stantlar gezilecek.

Festival açılışında Beşiktaş Belediyesi Bandosu konser verecek, ardından Girne Gençlik Merkezi Derneği, Romanya Bucovina Flowers ve İtalya Silence Teatro ekipleri dans ve halk oyunları gösterileri sunacak. Açılış etkinlikleri Niyal Öztürk’ün Zeytinlik köy meydanında vereceği konserle sona erecek

PROGRAM

Festivalde, 11 Ekim cumartesi saat 09.30’da Girne Atış Poligonu’nda Girne Avcılık Atıcılık Kulübü atıcılık yarışmaları, 11.30’da Kaşgar Court bölgesi Baragadi Sports Bar ve Little Pub Bistro’da bilardo turnuvası, 18.30’da Zeytinlik köyünde klasik müzik dinletisi, 19.00’da Ağır Adamlar Halk Dansları, 19.30’da Arabic Dance, 20.00’de Girne Tango Kulübü, 20.30’da Friend Lİne Dance Group, 21.00’de Turizm ve Folklor Araştırmaları Derneği gösterisi;

12 Ekim Pazar 14.00’te 23 Nisan İlkokulu Meydanı’nda “zeytin ve çevre” konulu ilkokullar arası resim şenliği, 14.30-16.00’da Zeytinlik Villagio Templos Restoran’da Zeytinli ve Zeytinyağlılar Yemek Yarışması, 16.00-17.30’da aynı mekanda Gıda Mühendisi Naile Soyel, YDÜ Mutfaklar Koordinatörü Ali Özçil, Gurme Şef, Turizm ve Keytring Uzmanı Mustafa Şah’ın katılacağı Zeytinyağlı Gurme Sohbetleri ve yarışma sonuçlarının açıklaması, 17.00’de zeytin fidan dikimi, 18.30’da The Poison Soft Rock Grup konseri, 19.30’da Girne Avcilik Atıcılık Kulübü Atıcılık Yarışması ödül töreni, 19.45’te Lefkoşa Belediye Orkestrası Nefesli Trio Klasik konseri, 20.15’te Bilardo Turnuvası ödül töreni, 20.30’da Zeytinyağlı Yemek Yarışması ödül töreni, 21.00’de Frekans konseri;

13 Ekim’de saat 10.00’da 23 Nisan ile Karaoğlanoğlu ilkokullarında Çocuklara yönelik Heykel, Kukla, Drama gösterisi, 10.30’da Girne Belediyesi Kültür Merkezi’nde yer alacak zeytin seminerinde Girne Belediyesi’nden Ziraat Mühendisi Mehmet Atak “Antik Zeytin Ağaçlarının Alternatif Kullanımı”, Girne Kaza Sorumlusu Ziraat Mühendisi Mehmet Eminel; “KKTC Zeytinciliğinin Mevcut Durumu”, YDÜ Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özge Özden “Zeytin Ağacının Kıbrıs için önemi”, Tariş Müdür Yardımcısı Işıl Çillidağ; “Zeytinyağında Farklılaşma Stratejileri”, Tariş Kalite Kontrol ve Ar-Ge Müdürü Meltem Zengin; “Natürel Zeytinyağının Duyusal Özellikleri ve Etki Eden Faktörler” konularında sunum yapacak.

18.30’da Merhum Şair Yazar Ali Nesim anısına zeytinlik köyünde yapılacak Yazar ve Şairler Buluşması, 19.30’da Girne Belediyesi Tenis Kulübü Tenis Turnuvası ödül töreni, 20.00’de Romanya Bucovina’s Flowers Folklorik Ensemble, 20.30’da İtalya Silence Teatro gösterileri, 21.00’de Kıbrıs Havaları Derneği Konseri.

Festivalin son günü 14 Ekim’de de saat 18.00’de Beşiktaş Belediyesi Bando Topluluğu konseri, 19.00’da 3’üncü Zeytin Karikatürleri Yarışması ödül töreni, 20.00’de Sultan Durusular Konseri ver alacak.

Festival, Grup SOS’in Zeytinlik köy meydanında vereceği final konseriyle sona erecek.

Bu arada festival etkinlikleri kapsamında Girne Belediye Meclisi Üyesi merhum Muhammed El Haj anısına Cafe Templos’ta kişisel resim sergisi, Beşiktaş Belediyesi Fotoğraf/Resim Sergisi, Kıbrıs Türk Fotoğraf Derneği (FODER) Fotoğraf Sergisi, Turkcell Engelli Fotoğraf Sergisi, ve Kıbrıslı Sanatçılar; Tijen Zeybek, Ali Erol Soytaç, Türkan Navruz, Selen Selışık ve Cumhur Deliceırmak karma resim sergisi yer alacak.

(tak)

Bu haber toplam 2150 defa okunmuştur