1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Girne YASTA
Girne YASTA

Girne YASTA

Turgut Esendağlı dün akşam girdiği aort ameliyatında Londra’da yaşamını kaybetti.

A+A-

Girne yasta. 
Doğan Türk Birliği eski başkanlarından, İngiltere’deki futbol elçisi Turgut Esendağlı dün akşam girdiği aort ameliyatında Londra’da yaşamını kaybetti.

Londra’nın Enfield Belediye Meclisi ve Türk Toplumu Futbol Federasyonu (TTFF) Yönetim Kurulu üyesi 54 yaşındaki Turgut Esendağlı, ömrünü adeta futbol sevgisine adamıştı.

Turgut Esendağlı'nın oğlu Raif Esendağlı babasının ölüm haberini sosyal medyadan duyurdu: “Dün akşam başarısız bir ameliyat sonucu babam Turgut Esendağlı’yı kaybettik. Hepimizin başı sağolsun.”

Başkanlığı yaptığı dönemde Doğan Türk Birliği'ne şampiyonluk yaşatan Esendağlı, aynı zamanda Teknik Direktör olarak da sahadaki yerini almıştı.

Londra Türk Toplumu Futbol Federasyonu'nun ilerlemesinde de önemli sorumluluklar üstlenen Turgut Esendağlı, bir süredir yaşamını sürdürdüğü Londra'da, spor yazarlığı ve menejerlik dahil pek çok görevlerde bulunmuştu.

48 amatör takım, menejer ve yaklaşık 4 bin sporcu barındıran Türk Toplumu Futbol Federasyonu’nun başkanlığını da yapan Esendağlı, başkanlık döneminde, Chelsea-Galatasaray maçı öncesi ve karşılaşma sırasında UEFA adına görevde bulunmuş, çevirileriyle milyonların karşısına çıkmıştı.

Turgut Esendağlı, Girne'de, pek çok sporcunun gelişimine önemli katkılar sağladı.

Esendağlı ameliyata girmeden önce sosyal medya üzerinden şu paylaşımı yapmıştı:

turgut-001.jpg

Bu haber toplam 5371 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler