1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Girne tiyatroya doyacak
Girne tiyatroya doyacak

Girne tiyatroya doyacak

Trabzon Devlet Tiyatrosu’nun sahneye koyduğu ‘Ben Feuerbach’ adlı tiyatro oyunu, Girne Belediyesi Kültür Merkezi’nde sahneleniyor.

A+A-


Girne Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Birimi’nden yapılan açıklamada;
Girne Belediyesi’nin Kültür – Sanat etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği, Trabzon Devlet Tiyatrosu’nun sahneye uyarladığı “Ben Feuerbach” adlı oyun 28-29-30 Mart tarihlerinde Girne Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak.
Tankred Dorst’un yazdığı, Sema Engin’in Türkçeye çevirdiği, Yurdaer Okur’un yönettiği oyunun kostüm ve dekoru Efter Tunç, ışık tasarımı Yüksel Aymaz, müzikleri ise Ayşen Önder tarafından hazırlandı. “Ben Feuerbach” adlı oyunda Hakan Meriçliler, Elif Şeker Saka ve Emre Ön rol alıyor.
“Ben Feuerbach” isimli tek perdelik oyunun konusu: “ Feuerbach, uzun süre ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde yattıktan sonra tedavi olmuş mesleğine tutkun bir oyuncudur. Bu uzun aradan sonra, bir tiyatronun oyuncu seçmelerine gider. Karşısında bir zamanlar tanıdığı ünlü rejisörü görmeyi beklerken, onun asistanı tarafından karşılanır. İlk başta yaşadığı hayal kırıklığı, bir müddet sonra izleyicisinin tüm dikkatini kendinde toplamaya çalışan oyuncunun sergilediği bir kedi-fare oyununa dönüşür. Böylece Feuerbach’ın kişiliğinin ve yaşamının katmanlarında dolaşmaya başlarız. Beklenen kişi en sonunda geldiğinde ise olaylar Feuerbach’ın tahmininden çok farklı gelişir.”
Oyun, 28-29-30 Mart 2013 tarihlerinde Girne Belediyesi Kültür Merkezi (Terminal Binası Üst Kat) Tiyatro Salonu’nda saat: 20.00’de sahnelenecek. Oyun ücretli olup, biletler 15 TL’dir. Biletler mesai saatlerinde Girne Belediyesi Kültür Merkezi’nden, oyun akşamları ise girişten temin edilebilir. Rezervasyon için: 0392 815 19 73 ve 0542 865 99 90’dan yer ayırtabilirsiniz. yd

Bu haber toplam 2501 defa okunmuştur