1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Girne Satranç Turnuvası başladı
Girne Satranç Turnuvası başladı

Girne Satranç Turnuvası başladı

İki Devreli Takımsal Döner Turnuva yöntemiyle yapılan karşılaşmalar toplam 18 hafta sürecek.

A+A-

2015 Girne Satranç Turnuvası 1’inci Tur karşılaşmaları yapıldı. Turnuvanın ilk hamlesini Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü yaptı. İki Devreli  Takımsal Döner Turnuva yöntemiyle yapılan karşılaşmalar toplam 18 hafta sürecek. 10 takımın yer aldığı turnuvada her hafta toplam 40 maç oynanacak. Her takım toplam 144 maç yapacak. Toplamda 720 maç oynanacak.

Satranç Eğitim Merkezi Başkanı Suat Nailer turnuva öncesi yaptığı konuşmada bu yıl 5’incisi düzenlenecek turnuvanın okul görevi gördüğünü, turnuva sonrasında satranççıların bir üst sınıfa geçtiğini, bu yüzden Girne Satranç Turnuvası’na çok önem verdiklerini belirtti. Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü yaptığı konuşmada satrancın yararlarına değinirken Satranç Eğitim Merkezi’nin etkinliklerinden duyduğu memnuniyeti belirtti. Güngördü desteklerinin süreceğini belirtti ve turnuvanın ilk hamlesini yaptı.

Geçen yılın şampiyonu Orsen Satranç Takımı, turnuvanın yeni takımı olan ESD Satranç Takımı’nı 6 - 2 yenerek  haftanın takımı oldu. Haftanın en başarılı ikinci takımı rakibi Dimes Satranç Takımı’nı 3 puan farkla yenen Girne Akay Optik Satranç Takımı oldu. Girne Deniz Plaza Satranç Takımı turnuvanın iddialı takımı Çatalköy Belediyesi Satranç Takımı’nı; Akdeniz Spor Birliği Satranç Takımı da Girne Adidas Satranç Takımı’nı aynı sonuçla 5.0 – 3.0 yenmeyi başardılar ve haftanın başarılı takımları arasında yerlerini aldılar. BSW Satranç Takımı turnuvaya ilk kez katılan  Schindler Satranç Takımı ile 4 – 4  berabere kaldı. İlk turda alınan sonuçlar şöyle:

1. TUR SONUÇLARI

Dimes Satranç Takımı – Girne Akay Optik: 2.5 – 5.5
Schindler Satranç Takımı – BSW Satranç Takımı: 4.0 – 4.0
Çatalköy Belediyesi – Girne Deniz Plaza: 3.0 – 5.0
ESD Satranç Takımı – Orsem Satranç Takımı: 2.0 – 6.0
Girne Adidas – Akdeniz Spor Birliği: 3.0 – 5.0

Puan Durumu
1.Orsen Satranç  Takımı   (6.0 Puan)
2.Girne Akay Optik Satranç Takımı  (5.5 Puan)
3.Girne Deniz Plaza Satranç Takımı  (5.0 Puan)
4.Akdeniz Spor Birliği Satranç Takımı  (5.0 Puan)
5.BSW  Satranç Takımı    (4.0 Puan)
6.Schindler Satranç Takımı   (4.0 Puan)
7.Girne Adidas Satranç Takımı   (3.0 Puan)
8.Çatalköy Belediyesi  Satranç Takımı  (3.0 Puan)                    
9.Dimes  Satranç Takımı   (2.5 Puan)
10. ESD Satranç Takımı    (2.0 Puan)

Bu haber toplam 1806 defa okunmuştur