1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Girne mendireği NİHAYET
Girne mendireği NİHAYET

Girne mendireği NİHAYET

Girne Belediyesi, Girne Antik Liman’daki mendireğin yüzeyinin düzeltilmesi için çalışma başlattı.

A+A-

Girne Belediyesi, Girne Antik Liman’daki mendireğin yüzeyinin düzeltilmesi için çalışma başlattı.

Belediyeden yapılan açıklamada, 2014 yılının Ekim-Kasım aylarında aşırı dalgalar ve fırtına nedeniyle mendireğin tahrip olan yüzeyinin tamiri çerçevesinde, öncelikle belediye ekipleri tarafından geçmiş dönemde bakanlık tarafından döşenen içme suyu şebekesindeki tahrip olan ve kullanılmaz hale gelen su borularının tamir edildiği, ardından da zeminin düzeltilerek asfalt dökümüne hazır hale getirileceği kaydedildi.

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu’nun 24 Temmuz’da Girne Antik Limanı teknik ekibi ile birlikte ziyaret ederek, mendirekteki sorunla ilgilendiği, bu çerçevede ayni gün konunun aciliyeti nedeniyle işin belediye tarafından yapılmasının uygun olacağını belirttiği ifade edilen açıklamada, konuyu değerlendiren Girne Belediye Meclisi’nin, kentin en önemli bölgesi olan Antik Liman’da bulunan mendireğin yürüyüş zemininin düzeltilmesi ve sağlıklı hale getirilmesi için Başkan Güngördü’nün önerisi doğrultusunda karar aldığı ifade edildi.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü konuyla ilgili açıklamasında, “Girne Belediyesi olarak Antik Liman konusunda sorumluluk almaya hazır olduğumuzu daha önce de çeşitli defalar söyledik. Bu konuda gerekli organizasyona sahip olduğumuzu, limandaki tüm ilgili kurumlar, sivil toplum örgütleri ve meslek gruplarıyla uyum içerisinde çalışıp koordinasyon sağlayabileceğimizi yeniden belirtmek isterim” dedi.

Güngördü, yıllardır limanda var olan yetki karmaşasının bu şekilde sonlanabileceğini, limanın gerek Girne’ye gerekse ülkeye yakışır hale geleceğini ve limanı ziyaret edenlerin böylelikle daha güzel bir ortamla karşılaşmalarının sağlanabileceğini söyledi.

 

 

Bu haber toplam 1428 defa okunmuştur