1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Girne Emirnamesi yeniden tartışıldı
Girne Emirnamesi yeniden tartışıldı

Girne Emirnamesi yeniden tartışıldı

2 kez ertelenen ve kamuoyunda birçok sivil örgütü ile bölge halkının da tepkisine neden olan değişiklikler toplantıda, yeniden görüşüldü

A+A-

Şehir Planlama Dairesi’nin  ‘2007 Girne İkinci Bölge Kapsamlı Emirnamesi’nde 3 maddede öngördüğü değişikliklerle ilgili bugün halka açık Danışma Toplantısı  bugün gerçekleştirildi.

Girne Amerikan Üniversitesi Milenyum Senato Kongre Merkezi’nde saat 10:30’da başlayan toplantıya,  bölge halkı yoğun ilgi gösterdi.

2 kez ertelenen ve kamuoyunda birçok sivil örgütü ile bölge halkının da tepkisine neden olan değişiklikler toplantıda, yeniden gündeme getirildi.

Yaklaşık 3.5 saat süren toplantıda katılımcıların soruları tartışmalara neden oldu, zaman zaman gergin anlar yaşandı. 

 

Daire 3 madde düzenleme yapmamıştı

Hatırlanacağı üzere Şehir Planlama Dairesi tarafından verilen gazete ilanında 3 maddede öngördüğü değişikliklerle ilgili önceki ilanlarla herhangi bir farklılığın olmadığı, hiçbir değişikliğin yapılmadığı dikkat çekmişti. Daire, gazeteye verdiği ilanda “2007 Girne İkinci Bölge Kapsamlı  Emirnamesi”’nin Ön İmar Sınırı İçindeki Bölgelerde Arazi Kullanım, Yapılaşma, Kural ve Koşulları’nı düzenleyen 12’inci maddesinin (1), (2), (6), (8), (9) ve (14)’üncü fıkralarında, Bölme Parselleme ve Yeni İnşaat Amaçlı Gelişmelerde Ayrılacak Kamu Kullanım Alanları İle İlgili Kural ve Koşulları belirleyen 14’cü maddenin (2)’inci fıkrasının (c) bendinde), ve Geçit Hakları İle İlgili Gelişmeleri düzenleyen 38’inci maddenin (3)’cü fıkrasında değişiklik kararı aldığını açıkladı.

Girne İnisiyatifi eylemler yapmıştı

Bu arada emirnamede yapılmak istenen değişikliklere karşı girişimde bulunan Girne İnisiyatifi ise imza kampanyası dahil aralıksız eylemlerini sürdürmüş, bugünkü toplantıya katılım çağrısında bulunmuştu. İnisiyatif eylemlerinde: “Biz adalet ve demokrasi istiyoruz. Her hükümet döneminde değiştirilen ve bir şekilde birilerine haksız kazanç sağlayan emirname değişikliklerini reddediyoruz. Bunun yerine bilimsel veriler ve o bölgede yaşayan insanların demokratik katılımı ile şekillenecek uzun vadeli planlar istiyoruz. Gelin halkın vicdanında yer bulmayan bu emirname değişikliğinden vazgeçin. Turizmin başkenti Girne’yi dar siyasi çıkarlarınız uğruna mahvetmeyin. Hep birlikte bir masanın etrafına oturalım. Değiştirmemiz gereken yasaları, düzenlememiz gereken imar planlarını el ele vererek düzenleyelim” vurgusu yapmıştı.


TOPLANTIDA NELER YAŞANDI?

TÜM AYRINTILAR YARIN YENİDÜZEN'DE

Bu haber toplam 2687 defa okunmuştur