1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Girne Belediyesi’nde HUZURSUZLUK
Girne Belediyesi’nde HUZURSUZLUK

Girne Belediyesi’nde HUZURSUZLUK

Girne Belediyesi’nde Temizlik Şubesi’nde çalışan Kemal Kalyoncu ve Umut Dönmezer isimli personel önceki gün ustabaşı Cem Ayken tarafından telefonla aranarak, kendilerine ‘işten alındıklarına’ dair bilgi verildiği iddiasıyla dün belediyede işbaşı yapmadı.

A+A-

Ayşe GÜLER

Girne Belediyesi’nde Temizlik Şubesi’nde çalışan Kemal Kalyoncu ve Umut Dönmezer isimli personel önceki gün ustabaşı Cem Ayken tarafından telefonla aranarak, kendilerine ‘işten alındıklarına’ dair bilgi verildiği iddiasıyla dün belediyede işbaşı yapmadı.
Çalışanlar, dün sabah işten neden alındıklarını öğrenmek için belediyeye gitti, çalışanlardan birinin ailesi ile ustabaşı Cem Ayken arasında arbede çıktı, Ayken darp edildi.
Belediyedeki gerilimin artmasının ardından örgütlü sendika Dev-İş belediyeye giderek, başkan Nidai Güngördü ile görüştü, çalışanların son durumlarıyla ile ilgili bilgi aldı.
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, her iki çalışanın seçim bitmesine rağmen kendisine ve belediyeye yönelik yanlış söylemlerde bulunduklarını, görevlerini laiki ile yapmadıklarını savundu.
Çalışanlarla ilgili konunun bilgisine hafta sonu geldiğini belirten Güngördü şöyle devam etti: “Bu konu hafta sonu bilgime gelmişti. Ben de yetkili olan Şener arkadaşıma ulaşmaya çalıştım, ancak kendisine ulaşamadım.  Ustabaşına pazartesi sabah bu iki arkadaşla görüşmek istediğimi söyledim. Sıkıntılarını dinlemek istemedim. Ustabaşlarından biri yanlış anladı, 2 çalışana bugün (dün) işe çıkmayacağını söyledi. Yaşananlar bundan ibarettir. Ben kimsenin görevden alınmasını istemedim”
Öte yandan Dev İş’e bağlı Genel İş Sendikası Başkanı Hasan Felek, Temizlik Şubesi’nde görevli 2 çalışan ile ilgili yaşananların bugün netlik kazanacağını belirtti. 
Güngördü’nün Belediye Temizlik Şube amiri ile görüşerek, olayla ilgili bilgi alacağını dile getiren Felek,
Başkan ile bugün toplantı gerçekleştireceklerini kaydetti.

Felek: “Çalışanların durumu bugün netlik kazanacak”
Toplantı sonrasında basına kısa bir açıklama yapan Dev İş’e bağlı Genel İş Sendikası Başkanı Hasan Felek, Temizlik Şubesi’nde görevli 2 çalışan ile ilgili yaşananların bugün netlik kazanacağını belirtti. 
Güngördü’nün Belediye Temizlik Şube amiri ile görüşerek, olayla ilgili bilgi alacağını dile getiren Felek,
Başka ile bugün toplantı gerçekleştireceklerini kaydetti.
Felek, iki çalışana yazılı tebligatın ulaşmadığını sadece telefon aracılığıyla bildirim yapıldığını ifade ederek, “Belediye başkanı her iki çalışanın da görevden alınması için talepte bulunmadığını belirtti. Çalışanların bodrosundaki görevlerine saygılı olduğunu kaydetti.  Bizde bekleyeceğiz. Her şey bugün netlik kazanacak” şeklinde konuştu.


Güngördü: “Görevi laiki ile yapmıyorlar”

Öte yandan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ise, ‘aile’ içerisinde yaşanan birtakım tartışmalara bazı kişilerin ‘taraf’ olduğunu dile getirdi.
Güngördü, her iki çalışanın seçim bitmesine rağmen kendisine ve belediyeye yönelik yanlış söylemlerde bulunduklarını, görevlerini laiki ile yapmadıklarını savundu.
Çalışanlar ilgili konunun bilgisine hafta sonu geldiğini belirten Güngördü şöyle devam etti: “Bu konu hafta sonu bilgime geçmişti. Ben de yetkili olan Şener arkadaşıma ulaşmaya çalıştım, ancak kendisine ulaşamadım.  Ustabaşına pazartesi sabah bu iki arkadaşla görüşmek istediğimi söyledim. Sıkıntılarını dinlemek istemedim. Ustabaşlarından biri yanlış anladı, 2 çalışana bugün (dün) işe çıkmayacağını söyledi. Yaşananlar bundan ibarettir. Ben kimsenin görevden alınmasını istemedim”

“Ustabaşı darp edildi, kabul edilemez”
Kendisinin dün sabah çalışanlarla görüşmek istemesine rağmen çalışanlardan birinin ailesinin dün sabah belediye binasına gelerek Cem Ayken isimli ustabaşını darp ettiğini söyleyen Güngördü, bu durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı.
Güngördü, uzlaşı kültürüne inandığını kaydederek, belediye içerisinde bu anlayışla hareket ettiklerini kaydederek, “belediye çalışanları yanlış yönlendiriliyorlar. Bu çocuklar zaman zaman tahammül ve hoşgörü sınırlarını aşacak şekilde hem belediye idaresine hem de belediye başkanına hoş olmayan söylemlerde bulunuyor” diye konuştu.

“Kimsenin siyasi eğilimi beni ilgilendirmez”
Güngördü, seçimin geride kaldığını ifade ederek, hiç kimsenin siyasi eğiliminin kendisini ilgilendirmediğini söyledi.
Güngördü, “Beni ilgilendiren olay çalışanların sabah 8’de gelip akşamüstü 3’e kadar ne yaptığıdır. Ancak bu durumda kimseye seçimin üzerinden 100 gün geçmesine rağmen yeni idareye hoş olmayan davranışlarda bulunarak, küçük düşürme hakkı vermez” şeklinde konuştu.

“Çalışanların görevlerinin başına dönmelerini istedim”
Sendikayla yapılan görüşmenin ardından iki çalışanın görevlerinin başına dönmeleri konusunda telkinde bulunduklarını ifade eden Güngördü, “görevden alma kelimesi çok iddialı bir kelimedir. Disiplin süreci vardır. Şu anda bu çalışanlar görevdedir, sabah iş başı yapmadılar ancak öğleden sonra işlerinin başına döndüler” dedi.
Güngördü, çalışanların görev tanımlarının belli olduğunu, bu kapsamda yasalara uymak zorunda olduklarını kaydederek, belediye çalışanlarının statülerinin sendikayla görüşerek oluşturulduğunu, buna önem verdiklerini belirterek, “iki çalışan statülerine uygun davranıyorsa ortada bir sorun yoktur. Ben bunu sendikaya da bildirdim. Belediye başkanları ile toplu sözleşme imzalandı, burada yapılacak işler bellidir. Benim bunu değiştirmeye hakkım yoktur” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 4933 defa okunmuştur