1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Girne Belediyesi'nde '52' GERİLİMİ
Girne Belediyesinde 52 GERİLİMİ

Girne Belediyesi'nde '52' GERİLİMİ

Belediyenin Sayıştay Başkanlığı'ndan gelecek değerlendirmeyi bekleyeceğini ifade eden Felek, "Şu an işten durdurma yok" dedi.

A+A-

SAAT: 13:30

Girne Belediyesi'ndeki toplantı az önce sonra erdi. toplantı sonrasında açıklama yapan Devrimci Genel İş Başkanı Hasan Felek, toplantının olumlu geçtiğini söyledi. Belediyenin Sayıştay Başkanlığı'ndan gelecek değerlendirmeyi bekleyeceğini ifade eden Felek, "Şu an işten durdurma yok" dedi.

-----------------------------------------

SAAT:12:20

 

Girne Belediye Başkanı Nidai Göngördü, bugün 52 işçiye 'işten durdurma kağıdı' vermeyi planladığını açıklamasının ardından bugün belediyede, meclis üyeleri ve Dev-İş toplantı yaptı.

Toplantı arasında basına kısa açıklama yapan Devrimci Genel İş Başkanı Felek,  İçişleri Bakanlığı ve Sayıştay Başkanlığı nezdinde girişim başlattıklarını anlattı. Sayıştay Raporu'nun yeniden değererlendirilmesini talep ettiklerini açıklayan Felek, yeni değerlendirmeyi bekleyeceklerini belirtti. Rapor sonucuna göre hareket edeceklerini ifade eden Felek, "bugün herhangi bir işten durdurma yaşanırsa, grev başlatacağız" dedi.

 

 

----------------------------------------

YENİDÜZEN HABER MERKEZİ

Girne Belediye Başkanı Nidai Göngördü, bugün 52 işçiye 'işten durdurma kağıdı' vermeyi planladığını açıkladı.

"Sayıştay'dan aldığım görüş belediyede kadro fazlası olduğu yönündedir. En son istihdam edilen 112 kişinin hangi 52'sini işten durduracağız, bilemiyorum, sendikayla görüşeceğiz"

Nidai Göngördü, YENİDÜZEN'e konuştu: Lefkoşa Belediyesi için de Sayıştay görüşü var, orada uygulanmıyor diye burada da uygulanmayacak kuralı yok. Eğer sorun çözülürse ve Sayıştay olumlu görüş verirse bu isimleri yeniden istihdam etmeye hazırım."

Devrimci Genel İş Başkanı Felek: Sayıştay'ın 2012'deki görüşü yönünde hareket etmek yanlıştır, bize göre Girne Belediyesi'nde işçi ya da kadro fazlası değil tam aksine eksiklik vardır. Sayıştay'ın görüşünün yasal dayanağı nedir? Belediye Başkanı ile görüşeceğiz, bizim açımızdan 'kıyım' yapılmasına göz yumulamaz

Girne Belediyesi Asbaşkanlığı için UBP ve TDP adayları yarıştı, CTP'nin de destek verdiği TDP Meclis Üyesi Önder Kalfa 'asbaşkanlığa' seçildi

Ayrıntılar bugün YENİDÜZEN’de

Bu haber toplam 2460 defa okunmuştur