1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Girne 'BATTI'
Girne 'BATTI'

Girne 'BATTI'

Su baskınlarının daha fazla bodrum katlarında yaşandığını, Sivil Savunma ve itfaiye ekiplerinin her ihbara müdahale ettiğini aktaran Erişmen, baskından dolayı çok bir hasar meydana gelmediğini ifade etti.

A+A-

Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı, Girne’de bu sabah şiddetli sağanak nedeniyle oluşan birçok su baskınına müdahale edildiğini açıkladı.

Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre,  15 su baskını ihbarı üzerine, olay bölgelerine intikal eden Sivil Savunma ve İtfaiye acil müdahale ekipleri birçok bölgede su baskını riski taşıyan bodrum katları önüne kum torbaları yerleştirip, su tahliyesi yaptı.

 Aşırı yağıştan en çok etkilenen bölgeler Karakum ve Ozanköy'de yolda kalan yaklaşık 10 araca vinçlerle müdahale edildi.

Söz konusu bölgelerde geçici olarak bazı yollar trafiğe kapatıldı ve vatandaşlara uyarı yapıldı.

Sivil Savunma Acil Müdahale ve İtfaiye ekiplerinin yanı sıra, Girne Kaymakamlığı ve Belediye ekipleri  3 saat boyunca Mahkemeler, Girne Akçiçek Hastanesi, Gelir ve Vergi Dairesi ile Sammy's Hotel bölgelerinde yaşanan su baskınlarına  müdahalede bulundu.

Açıklamada, Meteoroloji Dairesi'nden alınan bilgiler doğrultusunda; sağanak yağışların  yarın ve pazar günü de devam etme olasılığına karşı  Girne Belediyesi, İtfaiye ve Sivil Savunma Girne Bölge Müdürlüğünün gerekli hazırlıkları yaptıkları, ekiplerin hazır bekletildiği bildirildi. (TAK)

ss1-001.jpg

ss2.jpg


SAAT: 12.15

Son durumla ilgili YENİDÜZEN'e bilgi veren Girne Kaymakamı Mustafa Erişmen, su baskınlarının Girne ve Ozanköy bölgelerinde etkili olduğunu, 10’un üzerinde su baskını ihbarı alındığını açıkladı. Su baskınlarının daha fazla bodrum katlarında yaşandığını, Sivil Savunma ve itfaiye ekiplerinin her ihbara müdahale ettiğini aktaran Erişmen, baskından dolayı çok bir hasar meydana gelmediğini ifade etti. Ozanköy’de ise yıldırım düştüğünü, herhangi bir can kaybı olmadığın vurgulayan Erişmen, şuanda ne kadar bir hasar meydana geldiğinin belli olmadığını ifade etti. Erişmen, ekiplerin çalışmalarının sürdürdüğünü aktardı.


SAAT: 11.30

Sağnak yağıştan en fazla, Püsküllü, Karakum ve Ozanköy etkilendi, 10’un üzerinde binanın bodrum katını su bastı.
Girne İtfaiyesi ve Sivil Savunma ekipleri su baskınına uğrayan binalara müdahale etti…

Püsküllü bölgesinde, yolda çökme de meydana gelirken, bölgede bir de kaza yaşandı.

Karakum Bölgesinde ise Metropol Süpermarket’e ait inşaata ve Ozanköy’de de bir evin çatısına yıldırım düştü.

Metropol Süpermarket inşaatının çatısının bir bölümü yıldırım düşmesi nedeniyle yıkıldı…

Yoları basan sular nedeniyle, kentte trafikte aksamalar da meydana geldi…

Sağanak yağışın, 11.00 sıralarında sona ermesinin ardından kentte yaşam normale döndü…

(brtk)


SAAT: 10.20

Girne bölgesinde aniden bastıran şiddetli yağış bazı bölgelerde hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle Ozanköy’de kimi iş yerlerini su bastığına ilişkin bilgiler gelirken, bazı bölgelerde de yollar suya gömüldü, trafik aksadı.

YENİDÜZEN'e bilgi veren Girne Kaymakamı Mustafa Erişmen su baskınları ile ilgili olarak 9 ihbar aldıklarını açıkladı. "Daha fazla bodrum katlarını su bastı" diyen Erişmen su baskınlarının Karakum ve Ozanköy bölgelerinde olduğuna işaret etti.

Su baskını yaşanan yerlere Sivil Savunma ve itfaiye ekiplerinin müdahale ettiğini de belirten Kaymakam Erişmen, Ozanköy'de de bir eve yıldırım düştüğünü de söyledi

 

Yurttaşların sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar Girne bölgesindeki durumu gözler önüne serdi.

sel1.jpg

sel2.jpg
Fotoğraflar: Özlem Tüylüoğlu

ahmet.jpg
Fotoğraflar Ahmet Arnavut

insaat-001.jpg
Girne'de Metropol Supermarket'e ait inşaata yıldırım düştü. İnşaatta maddi hasar meydana geldi.

bask-001.jpg

bodrum-001.jpg
Karakum’da dünya tüp bebek merkezinin şantiyesinin bodrumunu su bastı

sant.jpg
Fotoğraflar Ayşe Güler

sel1-001.jpg

sel2-001.jpg

sel3.jpg
Fotoğraflar TAK

 

Bu haber toplam 13313 defa okunmuştur
İlgili Haberler