1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Girne 'acil' yenilendi
Girne acil yenilendi

Girne 'acil' yenilendi

“Çok yakında diyaliz merkezi de hizmete girecek”

A+A-

Girne Dr. Akçiçek Hastanesi’nin acil servisi yenilendi

Girne Dr. Akçiçek Hastanesi’nin yenilenen acil servisi dün törenle hizmete açıldı. Servisin açılışın törenine Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, hastaneye 40 bin Sterlin bağış yapan hayırsever Gülümser Manavoğlu ile merhum Başbakan Mustafa Çağatay’ın eşi Tuncay Çağatay katıldı.  Törende ayrıca Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, Dr. Akçiçek Hastanesi Başhekim Vekili Dr. Salih Beyoğlu, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı Girne Bölge Müdürü İbrahim Çağlar, Temel Sağlık Hizmetler Dairesi Müdürü Dr. Emine Güllüelli, Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi Müdürü Katalon Kobalt, bazı bakanlık ve hastane çalışanları yanı sıra acil servisin yenilenmesine katkı koyan hayırsever kişi, dernek, kurum kuruluşların temsilcileri de hazır bulundu. Açılış konuşmalarının ardından acil servisinin yenilenmesine katkı koyan hayırsever vatandaş, sivil toplum örgütü ve kuruluşların temsilcilerine plaket takdim edildi.

Sağlık Bakanlığı’nın katkılarının yanı sıra yapılan yardımlarla yenilenen acil serviste cerrahi, dahiliye ve çocuk müdahale odaları, 5 yataklı müşahede odası, öncelikli tedavi ve nakil edilmesi gerekenlerin tespit edileceği triaj bölümü, hemşire ve hekim odaları ile danışma, polis ve güvenlik odaları bulunuyor.

Yenileme çalışması kapsamında ayrıca bina girişinde dış mekan ve bahçe düzenlemesi yapıldı. Ambulanslar için yeni garaj alanları oluşturuldu.
Yenilenen acil servisin donanımın, Gülümser Manavoğlu’nun, merhum Hacı Havva Reyhan adına yaptığı 40 bin İngiliz Sterlini bağışla gerçekleştirildi.

Yorgancıoğlu: “Daha iyi sağlık hizmeti için çalışıyoruz”
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, törende yaptığı konuşmada, devletlerin vatandaşlarına karşı sorumlulukları arasında en önde gelenlerinden birinin sağlık hizmetleri olduğunu vurguladı. Yorgancıoğlu, hükümet olarak vatandaşlara daha iyi sağlık hizmeti sunabilmek için çalıştıklarını kaydetti. Sağlıkta sürat, hizmet kalitesinin yüksekliği ve yaygınlığının büyük önem taşıdığını belirten Yorgancıoğlu, hastanelerde açılan her yeni birimin vatandaşların daha hızlı ve kaliteli sağlık hizmeti almasına katkı yapacağını söyledi.
Acil servisin inşa ve donanımında emeği geçen herkesi kutlayarak, personelin bundan sonra daha kaliteli ve güvenli bir ortamda hizmet vereceğini ifade eden Yorgancıoğlu, acil servisin Girne’ye hayırlı olmasını diledi.

-------------------------------------------------


Gülle: “Sağlığa yapılan yatırım en akıllı yatırımdır”

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ise bir ülkenin gelişmişliğinin en önemli göstergesinin sağlığa verilen önem olduğunu ifade ederek, toplumlar için en önemli konu olan sağlığa yapılan yatırımların ülkeye yapılan en akıllı yatırımlar olduğunu kaydetti.
Ülkede sağlık hizmetlerini daha çağdaş seviyeye ulaştırma, bu konuda altyapıyı geliştirme, güçlü bir altyapı oluşturma ve hizmetleri iyi bir organizasyonla vermek gerektiğini belirten Gülle, göreve geldikten sonra sağlık sektöründe tüm paydaşların katımlıyla gerçekleştirdikleri çalıştayda, sağlığı daha çağdaş bir düzeye getirmek için hedef ve vizyon belirlediklerini söyledi.
Sağlık hizmetleri ve genel sağlık sigortasını geliştirme, sağlığı yeniden organize etme ve Sağlık Bakanlığı’nı yeniden yapılandırmak için önemli adımlar attıklarını belirten Gülle, bu amaçla çalışmaya devam edeceklerini belirtti.
Turizm kenti Girne’nin daha nitelikli sağlık hizmeti hak ettiğini ifade eden Bakan Gülle, Dr. Akçiçek Hastanesi’nde yenilenen acil servisi ile hizmetlere önemli katkı yapacağını vurguladı.
Bakanlığın acil servise gerekli personel takviyesinde bulunduğunu, çok yakın zamanda burada bir de diyaliz merkezinin hizmete gireceğini belirten Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, açılan yeni birimlerle hastanede çok daha güçlü bir şekilde hizmet verileceğini söyledi.

Beyoğlu, teşekkür etti
Dr. Akçiçek Hastanesi Başhekim Vekili Dr. Salih Beyoğlu yaptığı konuşmada hastanenin dün yeni bir acil servise kavuştuğunu belirterek, inşası ve donanımına katkı koyanlara teşekkürlerini sundu.
Yenilenen acil servisin donanımının, Gülümser Manavoğlu’nun, merhum Hacı Havva Reyhan adına yaptığı 40 bin İngiliz Sterlini bağışla gerçekleştirildiğini anımsatan Beyoğlu, Manavoğlu’nun büyük bir duyarlılık gösterdiğini kaydetti.

Manavoğlu: “Mutluluk duyuyoruz”
Dr. Akçiçek Hastanesi’ne yaptığı bağışla acil servisin donanımını karşılayan Gülümser Manavoğlu da konuşmasında 40 bin Sterlin tutarındaki bağışın, 2006 yılında yaşama veda eden Hacı Havva Reyhan’ın vasiyeti üzerine gerçekleştiğini belirterek, acil servisin yenilenmesine katkı yapmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.
Gülümser Manavoğlu, tüm vatandaşlara, kendisi gibi böyle güzel ve manevi bir huzura katılma çağrısında bulundu.
(tak)

Bu haber toplam 1484 defa okunmuştur