1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. ‘Girişimci Kadınlarımızın Başarı Öyküleri’ Kitaba Dönüştü
‘Girişimci Kadınlarımızın Başarı Öyküleri’ Kitaba Dönüştü

‘Girişimci Kadınlarımızın Başarı Öyküleri’ Kitaba Dönüştü

Limasol Bankası Kültür Yayınları ve İş Kadınları Derneği; ‘Girişimci Kadınlarımızın Başarı Öyküleri’ isimli kitabı çok yakında okuyucu ile buluşturacağını açıkladı.

A+A-

Konuyla ilgili işbirliği protokolü Limasol Bankası’nda düzenlenen basın toplantısında imzalandı.

Limasol Türk Kooperatif Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kemaler ve İş Kadınları Derneği Başkanı Semral Erel’in imza koyduğu protokol etkinliğinde kitabın  içeriği ile literatürde önemli bir kaynak olmaya aday olduğunun altı çizildi. Protokolde Limasol Bankası Genel Müdürü İlkin Yoğurtçuoğlu, bazı banka yetkilileri ve İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri de hazır bulundu.

Kitabın içeriği 2011 -2014 yılları arasında İş Kadınları Derneği tarafından ödüle laik görülen kadınların başarı öykülerinden oluşuyor. Kitapta ayrıca ilk kadın girişimci olarak tarihe iz bırakan Vedia Barut’un başarı öyküsü yer alıyor.

Etkinlikte konuşan LTKB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kemaler, Limasol Bankası’nın yan kuruluşu olan Limasol Sosyal Sorumluluk’un oluşturduğu Limasol Bankası Kültür Yayınları’nın arşiv değeri kitaplar basmaya önem gösterdiğini söyledi. Kemaler, başarılı iş kadınlarının hayatlarını anlatan kitap ile çalışmaların devam etmesini ve  kadınlar ile ilgili arşiv kitaplarının artmasını temenni etti.

İş Kadınları Derneği Başkanı Semral Erel, böylesine anlamlı ve değerli bir kitaba  katkı koyanlara teşekkür ederek, Limasol Bankası gibi köklü bir kurumun kendilerine destek olmasından gurur duyduklarını belirtti. Erel  bu kitapta yer alan tüm kadınların ayrı ayrı başarı öyküleri olduğuna dikkat çekerek, "Tüm çalışmalarımız ülkemiz için, ülkemizin ekonomisini desteklemek için.Bu amaçla çıktığımız bu yolda, çalışmalarımıza devam edeceğiz" şeklinde düşüncelerini özetledi.

Limasol Bankası Kültür yayınları daha önce de Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın Kapılar isimli kitabını ve Rauf Ersenal’ın Kıbrıs’ın Bilinmeyen Tarihi isimli kitabını da okuyucu ile buluşturdu.
(Lha)

Bu haber toplam 1464 defa okunmuştur