1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Giriş ücreti tartışması kanlı bitti!
Giriş ücreti tartışması kanlı bitti!

Giriş ücreti tartışması kanlı bitti!

Caprice isimli eğlence merkezi önünde ‘giriş ücreti’ nedeniyle kavga çıktı

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa’da önceki akşam Dereboyu’nda meydana gelen bıçaklanma olayında Brave Froq Jabbar ve Hamit Haves isimli şahıslar ağır yaralanırken, isminin baş harfleri H.M olan şahıs ‘şüpheli’ olarak tutuklandı. Caprice isimli eğlence merkezi önünde ‘giriş ücreti’ nedeniyle çıkan kavga sonucu, zanlı H.M, müşteki Jabbar’ı karın bölgesinden 2 kez, Hamit Haves’i ise sırtından ve kol altından 1’er kez bıçaklayarak yaraladığı iddia edildi. Mahkeme emriyle tutuklanan zanlı H.M dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Nöbetçi Kıdemli Yargıç Fatma Şenol, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’ndan Başsavcılık adına nöbetçi Savcı Cemaliye Usanmaz ve zanlı şahsen mahkemede hazır bulundu.

Ağır yaralama
Savcı, meseleyle ilgili olarak Polis Çavuşu Ercan Atasay’ı mahkemeye tanık olarak dinletti. Atasay, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı. Atasay, 2 Ocak akşamı Mehmet Akif Ersoy Caddesi üzerinde bulunan Caprice isimli iş yerinin ön kısmında, yol içerisinde meydana gelen ‘katle teşebbüs’, ‘ağır yaralama’, ve ‘kanunsuz bıçak tasarruf ve taşıma’ suçlarıyla bağlantılı olarak zanlının tutuklandığını söyledi.

4 bıçak darbesi
Atasay, zanlı H.M’nin Lefkoşa’da sakin Brave Froq Jabbar ve Hamit Haves isimli şahıslarla, giriş ücreti konusunda tartıştıklarını söyleyerek, zanlının aracında bulunan, ağız uzunluğu 10 cm toplam uzunluğu ise 23 cm olan kanunsuz bıçağı aldığını aktardı. Polis, zanlının Brave Jabbar’ı karın bölgesine bir kez, karın sol üst kısmına da bir kez sokmak suretiyle yaraladığını belirten Atasay, Hamit Haves’in ise sırtına bir kez ve sol kol altına da bir kez sokmak suretiyle katle teşebbüs ettiğini söyledi.

Durumları ağır
Konun polise  intikal ettikten sonra zanlı H.M’nin olay yerinde tespit edilerek tutuklandığını ve tasarrufundaki bıçağın emare olarak alındığını aktaran Ercan Atasay, müştekilerin ise olayın ardından Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldıklarını belirtti. Atasay, her iki müştekinin de genel cerrahi bölümünde ameliyat olduklarını ve hayati durumlarının ağır olduğunu kaydetti. Olayın akabinde polis merkezine götürülen zanlı H.M’nin gönüllü ifade vererek, suçunu itiraf ettiğini söyleyen Ercan Atasay, meseleyle ilgili olarak 5 tanık ifadesi temin edildiğini belirtti.

3 gün tutukluluk
Olayla ilgili görgü tanıkları ve çok sayıda kamera görüntüsü bulunduğunu anlatan Atasay, bu kameraların incelenmesi ve tanıkların ifadesine başvurulması gerektiğini söyledi. Atasay, zanlı H.M’nin serbest kalması halinde görgü tanıklarına etki etme olasılığının yüksekle muhtemel olduğunu aktaran polis çavuşu, tahkikat amaçlı zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Zanlı H.M’nin polisin tutukluluk süresine itiraz etmemesi üzerine, Kıdemli Yargıç Fatma Şenol, tahkikatın salimen yürütülebilmesi gerekçesiyle zanlı H.M’nin 3 gün süreyle polis merkezinde tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1947 defa okunmuştur