1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. GIDA DENETİM SONUÇLARI AÇIKLANDI
GIDA DENETİM SONUÇLARI AÇIKLANDI

GIDA DENETİM SONUÇLARI AÇIKLANDI

Tarım Dairesi, 25 Kasım-1 Aralık döneminde yerli ve ithal tarımsal ürünlerde yapılan gıda denetim sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.

A+A-

 Tarım Dairesi, yerli ve ithal tarımsal ürünlerde yapılan gıda denetimlerinde, 11 yerli üründen 3’ünde ve 29 ithal ürünün 3’ünde limit üstü kalıntıya rastlandığını açıkladı.

Tarım Dairesi, 25 Kasım-1 Aralık döneminde yerli ve ithal tarımsal ürünlerde yapılan gıda denetim sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.

Daire açıklamasında, 11 yerli üründen numune alınarak yapılan tahlillerde 3 üründe limit üstü kalıntı tespit edildiği, 29 ithal üründe yapılan denetimlerde ise 3 üründe limit üstü kalıntıya rastlandığı belirtildi.

11 YERLİ ÜRÜNÜN 8’İ TEMİZ

Yerli ürünlerde yapılan denetimlerde, kereviz, nar, domates, marul, pazı, biber, roka, maydanoz, patlıcan olmak üzere 11 üründen alınan numunelerin 8’inin temiz çıktığı, 3 üründe ise limit üstü pestisit kalıntısına rastlandığı belirtildi.

Açıklamada, limit üstü kalıntıya rastlanan ürünlerin Mağusa’dan Mehmet Açık’a ait maydanoz, Bostancı’dan Tezel Gürsoy’a ait nar ve Erülkü Süpermarket’e ait kereviz olduğu belirtilerek, maydanoz ve narların imha edildiği, kereviz ürünün ise bir sonraki tahlile kadar hasadına izin verilmeyerek beklemeye alındığı kaydedildi.

Öte yandan, geçtiğimiz hafta limit üstü kalıntı tespit edildiği için beklemeye alınan Geçitköy’den Ali Güler’e ait roka ürününün bu hafta yapılan analizlerde limit altına düşmesi nedeniyle hasadına izin verildiği de belirtildi.

29 İTHAL ÜRÜNÜN 26’SI TEMİZ

Aynı tarihler arasında biber, havuç, marul, pırasa, domates, elma, hayvan yemi olmak üzere 29 ithal üründen numune alınarak tahlil edildiği belirtilen Tarım Dairesi açıklamasında, bu ürünlerin 26’sının temiz çıktığı, 3’ünde ise limit üstü kalıntıya rastlandığı belirtildi.

Limit üstü kalıntı rastlanan ürünler hakkında bilgi verilen açıklamada, bu ürünlerin Deftera Gıda’ya ait elma ile İşleyen Kardeşler’e ait iki farklı elma olduğu kaydedildi.

Açıklamada, Deftera Gıda’ya ait elmaların imha edildiği, İşleyen Kardeşlere ait iki farklı elmanın ise menşeine iade edildiği ifade edildi.

Bu haber toplam 1416 defa okunmuştur
Etiketler : ,