1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. GİBETSU, yeni dönem çalışmaları sürüyor
GİBETSU, yeni dönem çalışmaları sürüyor

GİBETSU, yeni dönem çalışmaları sürüyor

Girne Belediyesi Tiyatro Stüdyosu yeni dönem çalışmalarını sürdürüyor.

A+A-

 

Girne Belediyesi Tiyatro Stüdyosu (GİBETSU) yeni dönem çalışmalarını sürdürüyor. Girne Belediyesi’nden verilen bilgiye göre,  Çocuk Tiyatrosu, Gençlik Tiyatrosu ve Yetişkinlerden oluşan üç ekip bir aydan buyana Girne Belediyesi Kültür Merkezi’nde atölye çalışmaları gerçekleştirip,  oyun çözümleme eğitimleri alıyor. 
Genç ve büyükler, İlkşen Varoğlu Atik, Cenk Gürçağ ve Derman Atik ile birlikte, çocuklar ise İsmihan Yorgancı ile çalışmalarını sürdürüyor. 

“Amaç uygulamalı ve kuramsal çalışmalar yürütmek”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, amaçlarının, tiyatroyla ilgilenmek isteyenlerle, tiyatronun temel ilkeleri ışığında, uygulamalı ve kuramsal çalışmalar yürütmek olduğuna işaret ederek, sanatın kent yaşamında önemine değindi. Güngördü, uygar bir toplumun ancak sanatın her alanda yaygınlaşmasıyla sağlanacağına vurgu yaptı.  Girne’yi bir kültür sanat kenti haline getirmek için çalıştıklarını ifade eden Güngördü, bu çalışmaların bir ayağının da bu alanda eğitim almak ve kendini geliştirmek isteyenlere imkan tanımak olduğunu söyledi. Güngördü, Girne Belediyesi Tiyatro Stüdyosu’nun kendine özgü bakış açısı, deneysel ve öncü tiyatro çalışmaları ile özelde Girne kent halkının, genelde tüm ülke halkının takdir ve beğenisini kazandığına işaret etti.

Bu haber toplam 1290 defa okunmuştur