1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. GİAD, FELLAHOĞLU'NDAN NE İSTEDİ?
GİAD, FELLAHOĞLUNDAN NE İSTEDİ?

GİAD, FELLAHOĞLU'NDAN NE İSTEDİ?

GİAD’ı ziyaret eden CTP-BG Lefkoşa Belediye Başkan adayı Kadri Fellahoğlu göreve geldiğinde yapacaklarını anlattı

A+A-

 

Genç İş Adamları Derneği (GİAD)’ı ziyaret eden CTP-BG Lefkoşa Belediye Başkan adayı Kadri Fellahoğlu göreve geldiğinde yapacaklarını genç iş insanlarıyla bir araya geldiği iki saatlik görüşmede anlattı. Gençler, Fellahoğlu’ndan Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB)’yi bu hale getiren suçluları derhal yargıya havale ederek bugüne kadar yapılmayanı yapmasını istedi. Fellahoğlu ise “Tek kuruşun dahi hesabı sorulacak, yasaların izin verdiği yere kadar gideceğim” dedi.

CTP-BG Lefkoşa Belediye Başkan adayı Kadri Fellahoğlu dün akşam GİAD üyesi iş insanlarıyla buluştu. Kalabalık katılımla gerçekleşen toplantıda gençler, adayı sorgulayarak birçok konuda görüşlerini ortaya koydu. Sorunlara çare aramada ne gibi metotların izleneceğini öğrenmek isteyen iş insanları Fellahoğlu’nun cevaplarıyla tatmin oldu. Popülizm ve enkaz edebiyatı yapmayacağını söyleyen Fellahoğlu, bunlarla zaman kaybetmeyeceğini ve tüm kesimlerle birlikte Lefkoşa’yı yeniden yaratacağını söyledi. Lefkoşa için yapacaklarının 1 yılda hayata geçmesinin imkansız olduğunu söyleyen Fellahoğlu, CTP’li 8 belediyenin de yardımıyla ilk yıl mali ve idari yönden batan gemiyi yüzdürmeye çalışacağını sonraki 4 yıllık dönemin ise hizmet dönemi olacağını belirtti.

FELLAHOĞLU: YASALARA BAĞLILIK MUTLAK OLACAK

CTP-BG Lefkoşa Belediye Başkan adayı Kadri Fellahoğlu, UBP ve DP’nin adayı olan eski başkanın uygulamalarıyla belediyeyi düşürdüğü durumu ve uluslar arası bir kuruluşu çek yasağına sokmayı başardığını anlattı. Fellahoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Belediyeye güven getirilmesi gerekir. Biz bu güveni sağlayacağımızı ve LTB’yi yeniden yaratmak için bütün gücümüzle çalışacağız. Özellikle yapılandırmayı ekonomik akla uygun hale getirip, yasalara bağlılığımızı koruyarak bir tek kuruşun bile hesabını soracağız. Bugün 8 CTP’li belediye var ve bunların hepsi sürdürülebilir bir noktadır. Çalışanların ve hizmet alanların iç huzuru var. Yönetimler, yaslara göre her türlü sorumluluklarını yerine getiriyorlar. Türkiye, AB ve BM’den alınan projeler bazındaki katkılarla şehirlerine değerler katıyorlar. Biz yönetime geldiğimizde bu belediyelerimizle kesinlikle işbirliği, güç birliği ve dayanışma içinde olacağız” dedi.  

ANGI: LEFKOŞA’YI BU DURUMA GETİRENLER CEZASIZ KALMAMALI

GİAD Başkanı Arsen Angı ise belediyenin içinde bulunduğu durumun ekonomik akılla ortadan kaldırılabileceğini ve iş insanları olarak beklentilerinin en kısa sürede Lefkoşa’ya yaşamın normale dönmesi olduğunu belirtti. Angı şöyle devam etti:

“Eğer başkan olursanız sizden istediğimiz önceki dönem yapılan yolsuzlukların üstüne yeni yönetim olarak gidilmesi. Sadece savcılığın değil yeni yönetimin de önceki yönetime dava açıp hesap sormasını temenni ediyorum. Maalesef ülkemizde yapanın yanına kalıyor. Hiçbir örnek yoktur ki yargılansın, kamuoyuna teşhir edilsin, hapis yatsın. Belki bu bir ilk olur ve yapanın yanına kalmaz diye temenni ediyorum. Lefkoşa halkı bunun cezasını şuan ödüyoruz, ödeyeceğiz de. Bu enkazın altından kalkmak kolay değil. LTB’yi bu duruma getirenler de cezasız kalmamalıdır.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1110 defa okunmuştur