GG iyi başlangıcın devamını istiyor

GG iyi başlangıcın devamını istiyor

İlk iki haftada Süper Lig’de 4 puan alan G.Gücü, iyi başlangıcın devamını getirmek amacında.

A+A-

K-Pet Süper Lig’in ilk iki haftasında elde ettiği 4 puan ile sezona iyi bir başlangıç yapan Gençlik Gücü, üçüncü haftada karşılaşacağı Lefke maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Yeşil beyazlılarda ilk maçta son anda kalede görülen gol ile 1 puana razı olunsa da özellikle ikinci haftada Esentepe karşısında ikinci yarıdaki performans yüzleri güldürdü. Teknik Direktör Niyazi Göksun lige başladıkları gibi iyi devam etmek istediklerini, oyun kalitelerinin biraz daha yukarı çıkması gerektiğini, iç sahada oynayacakları maçlardan galibiyetle ayrılmak istediklerini belirtti.

 

Göksun: “İkide iki yapabilirdik”

Ligin ilk iki haftasını değerlendiren Gençlik Gücü Teknik Direktörü Niyazi Göksun, özellikle Gençler Birliği maçının son dakikalarında iki puan kaybettiklerine işaret ederek “Lige daha iyi başlayabilirdik” şeklinde konuştu. Maçta galibiyeti hak ettiklerini belirten Göksun, “Son dakika yaşadığımız bir sıkıntıdan dolayı 1 puan ile yetindik. Ancak şu anda ligde ikide iki yapabilirdik. Tabi ki o maç geride kaldı. Esentepe maçı bizim için önemliydi. Zorlandığımız bir maçtı ve erken skor bulabilir, belki de daha rahat olabilirdik. Ancak ikinci yarıda bulduğumuz gollerle evimizde oynadığımız ve rakibimiz olarak gördüğümüz Esentepe karşısında 3 puan aldık” açıklamasını yaptı.

 

“Lefke kaliteli ve iyi bir ekip”

Ligde bu hafta oynayacakları Lefke karşılaşmasını da değerlendiren Niyazi Göksun, “Lefke maçına iyi hazırlanacağız. Rakibimiz kaliteli ve iyi bir ekip. Evimizde oynadığımız maçlardan galip ayrılmak istiyoruz. Lefke’nin kaliteli oyuncuları var ve zor bir maç bizi bekliyor. Ancak iyi başladığımız ligde iyi şekilde devam etmek istiyoruz” şeklinde konuştu. Oyun kalitelerini biraz daha yukarı çekmeleri gerektiğine vurgu yapan Göksun, oyuncuların da performanslarını daha yukarı çıkarmaları halinde sıkıntı yaşamayacaklarını ifade etti.

 

Savunma öncelikli hızlı hücum düşüncesi

Son yıllarda yaşanan gol sıkıntısını geçtiğimiz yıl Arnavut oyuncu Ndue Mujeci ile çözen ancak sezon başında takıma katılmasına rağmen ayrılmak durumunda kalan oyuncunun gidişine rağmen bu sezonki hücum felsefeleri hakkında sorulan soruya cevap veren Göksun, “Ndue bizim için önemliydi. Onu kaybedince epey bir sallandık. Bu yıl Özgür Ongun ile devam etti ve inanılmaz derecede çok çalıştı. Geçmiş yıllarda gol sıkıntısı yaşadık, bu yıl onu çözmek için uğraştık. Debola ve Prince gibi götürücü oyuncuları seçtik. Yabancı hakkımızı savunmada kullanmayı düşündük ama hızlı hücuma çıkabilmek adına ofansa daha fazla önem verdik” dedi.

 

“Devamlılık önemli”

Şu ana kadar attıkları 5 gol olduğunu ve bunun devamlılığının önemli olduğunu belirten Göksun, “Öncelikle savunmaya önem veriyoruz, daha sonra hücum aktivitelerini iyi yapmalıyız. Bugüne kadar 5 gol attık ama bulup değerlendiremediğimiz 4-5 pozisyonu da gol yapmamız gerekirdi” şeklinde konuştu. Sakat oyuncusu bulunmayan G.Gücü, Lefke maçına 4 antrenman ile hazırlanacak.

Bu haber toplam 1385 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.