1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Gezici Araştırma Şirketi'nden 2 tur tahmini
Gezici Araştırma Şirketinden 2 tur tahmini

Gezici Araştırma Şirketi'nden 2 tur tahmini

Gezici Araştırma Şirketi; 2. Tur seçimleri 26 Nisan Pazar günü yapılacak bu seçimde Bağımsız aday Sn. Mustafa Akıncı % 60 civarında oy alma ihtimali oldukça yüksek.

A+A-

Gezici Araştırma Şirketi Kuzey Kıbrıs’taki Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını sıralama ve oy oranını bilen tek şirket oldu. 2 Ay önce yaptığı ankette Derviş Eroğlu %37, Mustafa Akıncı % 30, Sibel Siber % 21, Kudret Özersay % 12-13, Seçime 20 Gün kala yapılan ve 10 gün kala çıkan sonuçta ise Son durum; Derviş Eroğlu % 29-30, Mustafa Akıncı % 27-28, Sibel Siber % 22, Kudret Özersay % 21 olarak yansımıştı.

Resmi Sonuçlar Derviş Eroğlu % 28.1, Mustafa Akıncı % 26.9, Sibel Siber % 22.5 ve Kudret Özersay % 21.2 diğerleri % 1.3

Murat Gezici  seçim sonuçları ile ilgili şu analizi yaptı: Kudret Özersay’a son haftalarda % 9-11 civarında bir oyu Eroğlu’ndan aldı. Bunun sebebi son haftaya girerken UBP’li bazı belediye başkanlarını  açıkça Kutret Özersay'a destek vermeleridir. Eroğlu’nun Ulusal Birlik Partisinin son kurultayında iki adaydan birine verdiği açık destek belediye seçimlerinde adayları belirlemeye kalkması bu sonucu hazırladı. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun belediye seçimlerde tarafsız olmayışı kaderini belirledi.

Kuzey Kıbrıs hakli tarafsız objektif ve Kıbrıs sorununu çözebilecek bir Cumhurbaşkanı istiyor, oy kullanırken siyasi ideolojisine göre oy kullanmadı, Kıbrıs Türk Halkı inandığı güvendiği adaya göre oy kullandı ve oy kullanacak. Kıbrıs’daki ekonomik kriz oldukça yüksek görünüyor olması, Kuzey Kıbrıs Türk Halkın en önemli sorunları arasında yoksulluk, yolsuzluk ve işsizlik oranları önceki yıllara göre oldukça artığı görülüyor olması seçimin kaderini belirleyecek.

Sn. Mustafa Akıncı Halk tarafından büyük bir sempati yakalamasının ana sebebi temiz toplumdan gelmesi ve temiz toplum istemesiydi, aynı zamanda 3 dönem Lefkoşa Belediye Başkanlığı yapmış olması geçmişte Başbakan Yardımcısı görevinde bulunması onu tecrübeli kıldı, Araştırma sonuçlarında aynı zamanda Kudret Özersay’ın ciddi oy almasının ana sebeplerinde başında Sn. Özersay’ında temiz toplum istemesiydi.

2. Tur Ön Görüsü;

Gezici Araştırma Şirketi; 2. Tur seçimleri 26 Nisan Pazar günü yapılacak bu seçimde Bağımsız aday Sn. Mustafa Akıncı % 60 civarında oy alma ihtimali oldukça yüksek. Sn. Derviş Eroğlu ise % 40 civarında veya altında bir oy alma ihtimali var.

Bu haber toplam 5544 defa okunmuştur