1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Gezdi', GELDİ
'Gezdi',  GELDİ

'Gezdi', GELDİ

7 Ocak Milletvekili seçimlerinde “seçim yasaklarını” çiğneyen, yasağa rağmen anket yayımlayan, Gezici Araştırma Merkezi Başkanı Murat Gezici, “elini kollunu sallayarak” yeniden adaya geldi

A+A-

O dönem Yüksek Seçim Kurulu Başkanı da olan Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, “Bu bir suçtur, yayınlamak da suçtur. Murat Gezici hakkında gereken yapılacak, Kıbrıs’a gelirse başına geleni çekecek” açıklamasını yapmıştı ancak Murat Gezici hakkında herhangi bir işlem yapılmadı.

POLİS BASIN SUBAYLIĞI: “ŞİKAYET GERİ ÇEKİLDİ, DAVA YOK”…Polis Basın Subaylığı’ndan alınan bilgiye göre; Gezici aleyhinde Seçim ve Halk Oylaması Yasası kapsamında yalnızca MDP tarafından yapılan şikayet geri çekildi, bu nedenle de kendisine herhangi bir dava okunmadı.

DOSYA SAVCILIKTA… Devletin haber ajansı TAK’ı da anket sonuçlarını yayınlamadığı gerekçesiyle tehdit ederek polislik olan Gezici’ye ‘telefonla tacizlik’ suçlamasıyla ilgili dava getirildi, dosya polis tarafından Savcılığa iletildi.

ŞEFİK: “YSK’NIN AYRI GİRİŞİMİ OLMADI”…YENİDÜZEN’e bilgi veren Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, Murat Gezici ile ilgili YSK’nın ayrı bir girişimi olmadığını, söz konusu dönemde MDP Milletvekili adayı Hüseyin Mert Coşkun’un şikayetçi olduğunu, Mart 2018’de de bu şikayeti geri çekildiğini belirtti.

GEZİCİ: “ANKET BANA AİT DEĞİLDİ, ORTADA SUÇ YOK”…Devletin haber ajansını tehdit ederek polislik de olan Gezici, seçim yasaklarında yayınlanan anketin kendisine ait olmadığını iddia etti, polise 4 ay önce ifade verdiğini ancak ortada suç olmadığını bu nedenle de aleyhine herhangi bir dava getirilmediğini söyledi.

 

Ayşe GÜLER

7 Ocak Milletvekili seçimlerinde seçim yasaklarını çiğneyen, yasağa rağmen anket yayımlayan Gezici Araştırma Merkezi Başkanı Murat Gezici, elini kollunu sallayarak yeniden adaya geldi.

O dönem Yüksek Seçim Kurulu Başkanı da olan Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, “Bu bir suçtur, yayınlamak da suçtur. Murat Gezici hakkında gereken yapılacak, Kıbrıs’a gelirse başına geleni çekecek” dese de Gezici hakkında herhangi bir işlem yapılmadı.

Polis Basın Subaylığı’ndan alınan bilgiye göre; Gezici aleyhinde Seçim ve Halk Oylaması Yasası kapsamında yalnızca MDP tarafından yapılan şikayet geri çekildi, bu nedenle de kendisine herhangi bir dava getirilmedi.

Öte yandan devletin haber ajansı TAK’ı da anket sonuçlarını yayınlamadığı gerekçesiyle tehdit ederek polislik olan Gezici aleyhine ‘telefonla tacizlik’ suçlamasıyla ilgili dava getirildi, dosya Savcılığa iletildi.

YENİDÜZEN’e konuşan Yüksek Mahkeme Başkanı Şefik, Murat Gezici ile ilgili YSK’nın ayrı bir girişimi olmadığını, söz konusu dönemde MDP Milletvekili adayı Hüseyin Mert Coşkun’un şikayetçi olduğunu belirtti.

Şefik, “YSK olarak re-sen çok fazla işlem yapma taraftarı değiliz” dedi.

Gezici Araştırma Merkezi Başkanı Murat Gezici ise seçim yasaklarına rağmen yayınlanan anketin kendisine ait olmadığını, polise 4 ay önce ifade verdiğini aleyhine ise herhangi bir dava okunmadığını söyledi.

 

 ‘Telefonla tacizlik’ suçlaması…

Polis Basın Subaylığı’ndan alınan bilgiye göre Gezici aleyhinde Seçim ve Halk Oylaması Yasası kapsamında MDP tarafından yapılan şikayetin geri çekildiğini, bu nedenle de herhangi bir dava getirilmediğini öğrenildi.

Öte yandan devletin haber ajansını da tehdit ederek polislik olan Gezici aleyhinde ‘telefonla tacizlik’ suçlaması davası getirildi, dosya Savcılığa iletildi.


 


 

Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik:

 

“YSK’nın ayrı bir girişimi olmamıştı”

 

Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, Murat Gezici ile ilgili YSK’nın ayrı bir girişimi olmadığını, o dönemde MDP Milletvekili adayı Hüseyin Mert Coşkun’un şikayetçi olduğunu belirtti.

YENİDÜZEN’e bilgi veren Şefik, “YSK olarak re-sen çok fazla işlem yapma taraftarı değiliz” dedi.

Coşkun’un şikayetçi olması nedeniyle Murat Gezici’nin polisin ifadesine başvuracağını dile getiren Şefik, dosyanın poliste olduğunu, konunun Savcılığa intikal edip, etmediğini bilmediğini kaydetti.

Şefik ayrıca MDP tarafından yapılan şikayetin Mart 2018’de geri çekildiğine yönelik bilgiyi de paylaştı.

 


 

Gezici’den YENİDÜZEN’e:

 

“Ortada suç yok”

 

Gezici Araştırma Merkezi Başkanı Murat Gezici ise polise ifade verdiğini ancak ortada suç olmadığını aleyhine de herhangi bir dava okunmadığını söyledi.

YENİDÜZEN’e konuşan Gezici, seçim yasaklarına rağmen yayınlanan anketin kendisine ait olmadığını da savundu.

Ocak ayındaki seçimlerin ardından adaya beşinci kez geldiğini dile getiren Gezici, polise ifadesini ise 4 ay önce verdiğini belirtti.

 


 

Gezici, TAK’a FETÖ suçlaması yapmıştı

 

Hatırlanacağı üzere; ülkemizde seçimlere yönelik anketler yapan Murat Gezici, anketlerini yayımlamadığı gerekçesiyle 8 Aralık 2017’de Türk Ajansı-Kıbrıs’ı (TAK) “FETÖ” ile tehdit etmiş, “Seçimlerin ardından ajanstaki FETÖ’cülerin temizleneceğini” söylemişti.

Konuyla ilgili polise suç duyurusunda bulunan TAK Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı, hiç kimsenin, hangi konumda olursa olsun bir kurumu ya da o kurum çalışanlarını suçlamaya ya da tehdit etmeye hakkı olmadığını vurgulamıştı.
 Saygılı, yasalar çerçevesinde yapılması gerekenlerin takipçisi olunacağını da ifade etmişti.

Gezici Araştırma Merkezi Başkanı Murat Gezici ise Saygılı’nın Gezici Araştırma şirketini haksız ve tutarsız bir şekilde eleştirdiğini iddia etmiş, tehdit iddialarının gerçeği yansıtmadığını kaydetmişti.

 

 

Bu haber toplam 1934 defa okunmuştur