1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Geri dönüşümün geliri burs fonuna aktarılacak
Geri dönüşümün geliri burs fonuna aktarılacak

Geri dönüşümün geliri burs fonuna aktarılacak

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampüsü (ODTÜ KKK), Katı Atık Dönüşüm Projesi’ni “Geri Dönüştür, Geleceği Değiştir” sloganı ile hayata geçirdi

A+A-

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampüsü (ODTÜ KKK), Katı Atık Dönüşüm Projesi’ni “Geri Dönüştür, Geleceği Değiştir” sloganı ile hayata geçirdi.

ODTÜ KKK’dan yapılan açıklamaya göre “yeşil kampüs” hedefiyle hayata geçirilen proje kapsamında kampüs içinde 9 noktaya atıklar için geri dönüşüm kutuları yerleştirildi.

Kampüs içinde toplanan katı atıklar, sıkıştırma makinesiyle sıkıştırılarak depolanacak ve geri dönüşümleri sağlanacak. Atıklardan elde edilen gelir burslar fonuna aktarılacak.

Açıklamada, 2017 yılı sonu itibarıyla 2012 yılı değerlerine oranla en az yüzde 10 enerji tasarrufu sağlamayı, kampüste kullanılan enerji kaynaklı karbondioksit emisyonunu en az yüzde 10 azaltmayı, dönüştürülmemiş katı atık miktarını azaltmayı öngören ODTÜ KKK’nın, yeşil kampüs hedefiyle çeşitli projeleri hayata geçirdiği kaydedildi.

ODTÜ KKK’da, önümüzdeki dönemde, öğrencileri organik tarım ve sağlıklı beslenme konularına yönlendiren yeni bir projenin hayata geçirilmesinin planlandığı da ifade edildi.(tak)

Bu haber toplam 1574 defa okunmuştur