1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Gerekirse transfer yapmayız”
“Gerekirse transfer yapmayız”

“Gerekirse transfer yapmayız”

Süper Lig’in yeni ekibi Türk Ocağı’nda teknik direktör Hasan Topaloğlu YENİDÜZEN’e açıklamalarda bulundu. Topaloğlu, transfer piyasasının çok yüksek olduğundan dert yandı

A+A-

Eren ŞİŞİK

Süper Lig’in yeni ekibi Türk Ocağı’nda yeni sezon çalışmalarının programı belirlendi. Sezonu 20 Temmuz Pazartesi günü açacak olan sarı siyahlılarda transfer çalışmaları da teknik direktör Hasan Topaloğlu nezaretinde sürüyor. 3-4 oyuncuyla temas halinde olan Girne temsilcisi, yabancı oyuncu transferinde 2 hakkını da hücum oyuncularından yana kullanma düşüncesinde.

Takımının son durumu ile ilgili olarak YENİDÜZEN’e özel açıklamalarda bulunan teknik direktör Hasan Topaloğlu, transferde öncelikli tercihlerinin yerli bir savunma oyuncusu olacağını ifade etti. Transfer piyasasının gereksiz yere yükseldiğini ve takımların oyuncular için yüksek bonservis ücreti istemelerinin önlerini kapadığını kaydeden Topaloğlu, “Bu yüksek bonservis ücretleri şartlarında gerekirse transfer yapmayacağız. Kimi istediysek kulüpleri inanılmaz rakamlar istedi.” dedi.

Topaloğlu: “Şampiyonluktan bahsetmek hayalcilik olur”
Takımının hedefini söylemek için erken olduğunu ancak kafalarındaki takviyeleri yapmaları halinde yukarılara oynayacak bir ekip olacaklarını aktaran Topaloğlu, “Transferde büyük paralar harcamayı düşünmüyoruz. Eğer piyasa düşerse bu yılı geçiş yılı olarak görüyoruz. İlk yıldan şampiyonluktan bahsetmek hayalcilik olur.” dedi.

Özgür Ongun konusu
Adı başka takımlarla anılan golcü futbolcu Özgür Ongun ile ilgili de açıklamalarda bulunan başarılı teknik adam, “Özgür’le kişisel hiçbir sorunumuz yok. Yıllardır beraber çalıştığım bir oyuncu. Bize kafasında başka planlar olduğunu söyledi, biz de önünü kapatmadık. Gitmek isteyen her oyuncumuz uygun şartlarda takımdan ayrılabilir.” dedi. Özgür Ongun’un “ille de takımdan gideceğim” şeklinde konuşmadığını ve istediği teklifleri alamaması halinde takıma maksimum katkıyı vereceğinden emin olduğunu kaydeden Topaloğlu, şartların uygun olması halinde kimseyi zorla takımda tutmayacaklarını belirtti.

“Başkanımız yanlış anlaşıldı”
Kulüp Başkanı Fahri Altınör’ün açıklamalarının yanlış anlaşıldığına vurgu yapan Topaloğlu, “Başkanımız bize bütçe konusunda bir limit koymadı. Sadece kendisinin, kulübe kalıcı bir şeyler kazandırma adına tesisleşmeye daha fazla önem vereceğini söyledi. Başkanın takıma olan yoğun ilgisi de sürmeye devam edecek.” diye konuştu.

“Kıbrıslı Rum hakkımızı kullanacağız”
Transferde bir de Kıbrıslı Rum oyuncuyu kadrolarına katma düşüncesinde olduklarını ifade eden Topaloğlu, “Menajerler aracılığıyla 2-3 Rum oyuncu bize önerildi. Ancak sezon kapalı olduğu için canlı izleyemiyoruz ve videolara bakarak bir şeyler anlamaya çalışıyoruz.”dedi. Kıbrıslı Rum transferi için aceleci olmadıklarını belirten başarılı teknik adam, bu oyuncuların yakınlarında olduğunu ve sezonun açılmasıyla birlikte izleyip bir karar üreteceklerini söyledi.

Topaloğlu yeni sezon hazırlıkları kapsamında oyuncularına salonda çalışmaları için program verdiklerini ve her oyuncunun bireysel olarak sezon öncesi çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. Altyapıdan 2 oyuncuyu ‘A’ takım kadrosunda tutmayı da planladıklarını belirten Topaloğlu, bu oyuncuların seçimi konusunda da sezon öncesi hazırlık kamplarında karar üreteceklerinin altını çizdi.

Bu haber toplam 1777 defa okunmuştur