1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Gerçek anlamda değişim için ciddi talep var. "
Gerçek anlamda değişim için ciddi talep var.

"Gerçek anlamda değişim için ciddi talep var. "

Kudret Özersay, sivil toplum örgütleri temasları bağlamında Thalassaemia Derneği Başkanı Ahmet Varoğlu ve dernek yetkilileriyle bir araya geldi.

A+A-

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, vatandaşın ülke içindeki sorunların çözümü konusunda beklentileri bulunduğunu, Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda Cumhurbaşkanı’nın Anayasal ve yasal yetkileri bağlamında bu türden iç sorunların çözümünde siyasi liderlik göstereceğini belirtti.

Kudret Özersay’ın Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, sivil toplum örgütleri temasları bağlamında Thalassaemia Derneği Başkanı Ahmet Varoğlu ve dernek yetkilileriyle bir araya geldi.

Ziyarette Kudret Özersay’a gönüllülerden oluşan ekibi de eşlik etti. Ziyareti sırasında dernek yetkililerinden faaliyetler konusunda bilgi alan ve sorunları dinleyen Özersay, göreve gelmesi halinde başta Sağlık Bakanlığı ile işbirliği halinde Cumhurbaşkanlığı’nın, bu ve benzeri alanlardaki sorunların çözümüne katkı koyması için gereken adımları atmaya hazır olduğunu vurguladı.

Özersay “Halktan çok olumlu tepkiler alıyoruz, toplumun farklı kesimlerinden destek görüyoruz. Özellikle gençlerin gösterdiği ilgi bizleri memnun ediyor. Sözde değil, gerçek anlamda bir değişim için ciddi bir talep var. Toplum olarak bu değişimi yapma yolunda Nisan’da başarıya ulaşacağız ve yeni nesil bu görevleri üstlenecek. Buna samimiyetle inanıyorum” ifadesini kullandı.

Ülkeyi yönetenlerin kan vermeye ilişkin olarak vatandaşa örnek olacak adımlar atması gerektiğini belirten Özersay, sadece bağış kampanyası ile kan ihtiyacının giderilebilecek durumda olmadığını, daha fazlasını yapmak gerektiğini kaydetti.

Görüşmede Cumhurbaşkanlığı konusundaki vizyonunu da anlatan Kudret Özersay, “Vatandaşın ülke içindeki sorunların çözümü konusunda beklentileri var. Anayasal ve yasal yetkileri bağlamında Cumhurbaşkanı olarak göreve gelmem durumunda bu türden iç sorunların çözümünde siyasi liderlik göstereceğim” dedi.

Özellikle gençlerde yeni bir siyaset anlayışı talebi geliştiğini belirten Özersay, “Dünyayı okuyabilen, anlayabilen, dünyada yaşanan gelişmeleri takip edebilen, konuşabilen, dünyanın anlayabileceği türden politikalar üretebilecek yeni nesil, bugün siyasette olan ve yıllarca aynı anlayışla sorunların çözümüne pek de bir katkı koyamayan yaklaşımlar yerine daha farklı bir arayış içerisindedir” ifadesine yer verdi.

Kudret Özersay temiz siyaset bağlamında sorulan bir soru üzerine şunları kaydetti:

“Bir süre önce kamuoyunda bir açıklama yaparak, herhangi bir yasal zorunluluğu olmamasına rağmen benim ve eşimin mal varlığını açıkladım. Çünkü siyasilerin temiz bir siyaset izlemesinin yollarından bir tanesinin de bu olduğunu düşünüyorum. Yeni bir siyaset anlayışı derken, sadece Sayıştaylığın ya da sadece Meclis Başkanı’nın denetleyeceği bir şeyden bahsetmiyorum.”

Özersay, halkın da belirli görevlerde olanları denetlemesinin son derece önemli olduğunu düşündüğünü kaydetti.

(TAK)

Bu haber toplam 1880 defa okunmuştur