1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. “Geniş tabanlı hükümet” gündemde
 “Geniş tabanlı hükümet” gündemde

“Geniş tabanlı hükümet” gündemde

Anastasiadis, siyasi parti liderleriyle bir araya geldi

A+A-

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis başkanlığında dün sabah toplanan Siyasi Parti Başkanları Konseyi’nde, Kıbrıs sorunundaki son gelişmeler ve ekonomi yanında “geniş tabanlı hükümet” önerisi de masaya yatırıldı.

Kıbrıs Rum radyosunun haberine göre Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Anastasiadis’in siyasi partilerin Kıbrıs sorunuyla ilgili bir dizi sorusuna yanıt verdiğini söyledi.

Anastasiadis’in, geniş tabanlı hükümet kurulmasıyla ilgili görüşlerini içeren bir metin dağıttığını, siyasi parti başkanlarının da konuyla ilgili görüşlerini yazılı olarak iletme kararı aldıklarını söyleyen Sözcü, Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis’in de hazır bulunduğu toplantıda ayrıca ipotekli malların satışı konusunun da ele alındığını söyledi. Bu konunun bakan ile siyasi parti başkanları arasında görüşülmeye devam edeceğini söyleyen Sözcü Hristodulidis, Konsey’in bir sonraki toplantısının şubat ayında yapılacağını açıkladı.

Şubat ayındaki toplantının bir günden fazla sürmesine karar verildiği de bildirdi.
Kıbrıs Rum haber kaynakları, siyasi parti başkanlarının Kıbrıs sorunu ve ekonomi gibi önemli konularda görüş birliği olmadığından Anastasiadis’in geniş tabanlı hükümet önerisine olumsuz yaklaştığına dikkat çekti.

Kıbrıs Rum haber kaynakları, dünkü toplantının “buz gibi bir ortamda” gerçekleştiği; yeni hiçbir şey olmaması ve toplantının da gelişmelerden sonra gerçekleşmesi nedeniyle siyasi parti başkanlarının toplantıyı “özsüz, maksatsız ve sonuçsuz buldukları” yorumlarına da yer verdi. TAK

Bu haber toplam 1286 defa okunmuştur