1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Gençlik kamplarında uygulanacak
Gençlik kamplarında uygulanacak

Gençlik kamplarında uygulanacak

Gençlik ve Spor Daireleri, Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu ile “Hemsball” branşının yaygınlaşması için protokol imzaladı

A+A-

Türkiye’de son zamanlarda hızla yayılmakta olan ve Türkiye Cumhuriyeti Herkes İçin Spor Federasyonu’nun (HİSF) himayesi altında yer alan “Hemsball” branşının, ülkemizde de yaygınlaştırılması ve Gençlik kamplarında uygulanması amacıyla KKTC Gençlik ve Spor Daireleri ile Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu arasında bir protokol imzalandı.

İmzalanan protokol ile birlikte Hemsball branşının ülkemizde tanıtılması ve yaygınlaştırılması, antrenörlük kurslarının açılması, seminerler düzenlenmesi ve bu alanlarda işbirliği yapılması hedefleniyor. İki yıllık bir süre zarfında yürürlükte kalacak olan bu protokol doğrultusunda “Hemsball”un ülke gençleri tarafından benimsenmesi amaçlanıyor.

Bir performans sporu olmayan “Hemsball”, okullarda ve kamplarda spor yapamayanların, hayatlarına bir aktivite katmak için gerçekleştirilen bir spor branşı.

Dün Spor Dairesi’nde gerçekleştirilen toplantıda, yapılan protokole Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu, Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu ve Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Erdal Zorba imza koydu.

Bu haber toplam 1020 defa okunmuştur