1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Gençlik Gücü kenetlendi
Gençlik Gücü kenetlendi

Gençlik Gücü kenetlendi

Bu yıl Birinci Lig’de mücadele edecek olan Gençlik Gücü geçtiğimiz akşam kulüp lokalinde dayanışma gecesi düzenledi

A+A-

Necmi Belge
Başkentin köklü kulüplerinden Gençlik Gücü, bu sezon yer alacağı Birinci Lig hazırlıklarına başladı.
Bu bağlamda, yeni ve geniş vizyonlu, Gençlik Gücü ile özdeşlemiş genç başkanları Tekin Birinci öncülüğünde Gençlik Gücü camiasını yeniden toparlama ve  kenetlenme adına kulüp bahçesinde geçtiğimiz akşam bir Dayanışma Gecesi düzenledi.
Gece’ye, CTP-BG Genel Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı, CTP-BG Lefkoşa Belediye Başkanı Adayı Kadri Fellahoğlu ve çok sayıda konuk katıldı.
Dayanışma Gecesi’nde açış konuşmasını yapan Başkan Tekin Birinci, Gençlik Gücü’nün yerinin bu olmadığını ve yeniden büyük bir yürüyüşle Süper Lig’e döneceklerini sözlerine ekledi.

Fellahoğlu: “G.Gücü’nü yeniden Süper Lig’de görmek isteriz”
CTP-BG Lefkoşa Belediye Başkanı ve Başkan adayı Kadri Fellahoğlu da gece ile ilgili yaptığı konuşmada Gençlik Gücü gibi Kıbrıs futbol tarihine mal olmuş bir kulübü yeniden Süper Lig’de görmek istediklerini sözlerine ekledi.

Yücel Hatay’ın yazdığı G.Gücü kitabı satıldı
Daha sonra, Gençlik Gücü tarihini anlatan spor yazarı-araştırmacı Yücel Hatay’ın kitabının satışı yapılırken, açık artırma da düzenlenirken, yeşil-beyazlılara başkanlık, yöneticilik ve futbolculuk yapan değerli kişilere anı plaketleri ve resimler takdim edildi.
Bu resimlerinden en anlamlısı 16 Mart 1960 yılında Türkiye’nin ünlü takımlarından Galatasaray ile Gençlik Gücü maçında yer alan Gençlik Gücü kaptanı Mithat Özer ile Galatasaraylı merhum futbolcu Suat Mamat’ın yer aldığı resmin Gençlik Gücü eski başkanlarından Turgay Deniz ve Mazhar İqbal tarafından takdimiydi.
Gece’nin diğer plaketleri Gençlik Gücü ile özdeşleşmiş olan yaşı doksana ulaşmış, eski Gençlik Gücü başkanlarından Cahit Canberk (AQ 1 Cahit), Saffet Anibal ile spor yazarı-araştırmacı Yücel Hatay’a verildi.

Bu haber toplam 2923 defa okunmuştur