1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Gençlik Dairesi'nde DENETLEME KAOSU
Gençlik Dairesinde DENETLEME KAOSU

Gençlik Dairesi'nde DENETLEME KAOSU

‘Sayıştay’ denetliyor’ dendi, Maliye Bakanlığı müfettişlerine evrak verilmedi, denetleme engellendi

A+A-

• Gençlik Dairesi’nde Maliye Bakanlığı’na bağlı ‘Mali Teftiş Uzmanları’nın rutin denetim girişimi sonrası Sayıştay’ın da araya girmesiyle ‘denetim kaosu’ yaşandı.

• Sayıştay’ın denetime başlaması gerekçe gösterilerek Maliye Bakanlığı müfettişlerine herhangi bir evrak verilemeyeceği söylendi.

• Maliye Teftiş ve İnceleme Kurulu Başkanı Hasan Özyel, Sayıştaylığın dairede denetim yaptığının ve evrakların da orada olduğunun ifade edildiğini, Sayıştay’dan da bu yönde teyit alınması üzerine müfettişlerin Gençlik Dairesi’nden ayrıldığını kaydetti.

• YENİDÜZEN’in konuyla ilgili bilgi almak üzere aradığı Gençlik Dairesi’nde herhangi bir ‘yetkili’ bulunamadı.

• Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu’nun ‘yurtdışında’ olduğu ifade edilirken, ‘yetkililerin de izinli’ olduğu belirtildi, bilgi verilmedi.


Meltem SONAY

Gençlik Dairesi’nde Maliye Bakanlığı’na bağlı ‘Mali Teftiş Uzmanları’nın rutin denetim girişimi sonrası SAYIŞTAY’ın da araya girmesiyle ‘denetim kaosu’ ortaya çıktı.

Sayıştay’ın denetime başlaması gerekçe gösterilerek Maliye Bakanlığı müfettişlerine herhangi bir evrak verilemeyeceğinin söylendiği öğrenildi.

Özyel:“Ek mesaileri denetlemek üzere gittik”

Maliye Teftiş ve İnceleme Kurulu Başkanı Hasan Özyel, Maliye Bakanı’ndan alınan görevlendirme uyarınca ‘ek mesaileri’ denetlemek üzere müfettişlerin Gençlik Dairesi’ne gittiğini ifade etti.
Başkan Özyel, Gençlik Dairesi yönetimince Maliye Müfettişleri’ne Sayıştaylığın orada denetim yaptığının ve evrakların da Sayıştay’da olduğu bilgisinin verildiğini, Sayıştay’dan da bu yönde teyit alınması üzerine müfettişlerin Gençlik Dairesi’nden ayrıldığını kaydetti.

"Sayıştay’dan teyit aldık”

“İki denetim kurulunun da aynı anda denetim yapması etik değil” diyen Maliye Teftiş ve İncele Kurulu Başkanı Özyel, Sayıştay’ın Gençlik Dairesi’nde denetim yaptığı bilgisinin Maliye Bakanı’na da iletildiğini belirtti.
Yasaya göre Maliye Teftiş ve İnceleme Kurulu’nun, ‘Maliye Bakanı ve Müsteşarı’nın talimatı doğrultusunda denetim yaptığını anımsatan Başkan Özyel, bunun yanı sıra kurulun çıkardığı programa göre de bakanın onayı ile denetim yapabildiğini kaydetti.

“Biz ek mesailer için gittik, Sayıştay’ın neyi denetleyeceği kendi bileceği iş…”

Soru üzerine, Maliye Teftiş ve İnceleme Kurulu’nun Gençlik Dairesi’ne ‘ek mesai’ denetimi için gittiğini ancak denetim yapılırken görülecek başka bir aksaklıkla ilgili de denetim yapabilme yetkisi olduğunu ifade eden Başkan Özyel, Sayıştaylığın yaptığı denetimin içeriği ilgili ise bir bilgileri olmadığını kaydetti.

Gençlik Dairesi’nde ‘yetkili yok’

YENİDÜZEN’in konuyla ilgili bilgi almak üzere aradığı Gençlik Dairesi’nde herhangi bir ‘yetkili’ bulunamadı.
Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu’nun ‘yurtdışında’ olduğu ifade edilirken, ‘yetkililerin de izinli’ olduğu belirtildi, bilgi verilmedi.
Gencay Eroğlu, önümüzdeki Çarşamba günü dairede olacağını ve konuyla ilgili YENİDÜZEN’e detaylı bilgi verebileceğini iletti.
Sayıştay Başkanlığı’ndansa konuyla ilgili herhangi bir bilgi alınamadı.

Bu haber toplam 2355 defa okunmuştur