1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Gençlerin hentbol aşkı
Gençlerin hentbol aşkı

Gençlerin hentbol aşkı

Gençlerin hentbol aşkı

A+A-

Eren ŞİŞİK

KKTC Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen Hentbol Gençler Ligi’nde heyecan tüm hızıyla devam ediyor. Genç Kadınlar Ligi’nde Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) doludizgin yoluna devam ederek liderliğini sürdürürken, Genç Erkekler Ligi’nde de Mağusa Gelişim Akademisi (MGA) güçlü UKÜ karşısında aldığı galibiyetin ardından liderliği ele geçirdi.

EN BÜYÜK SORUN TAKIM VE OYUNCU SAYISININ AZLIĞI

Hentbol Ligleri’nde çok çekişmeli karşılaşmalar oynanıyor. Özellikle salon sporlarının son dönemlerdeki durumu büyük bir tartışma konusuyken, hentbol da kuşkusuz bundan nasibini alanlardan. Zira futbolda 139 kulüp aktif olarak liglerde yer alırken, Hentbol Gençler Ligi’nde Kadınlarda 5, Erkeklerde ise 6 takım aktif olarak liglere katılıyor. Bunun yanında hentbola teşvik edici hiçbir aktivitenin de gerekli mercilerce yapılmadığı bir ortamda kulüp sayısının artmasını bırakın, hentbol oynayacak oyuncu bulmak bile büyük sıkıntılar yaratıyor.

DÜNYADA 9 MİLYON LİSANSLI HENTBOLCU VAR

Oysa dünyada bakıldığında müthiş bir hentbolsever kitlesi olduğu apaçık ortada. Ülkemizde hentbola gençlerin ilgisi az olsa da günümüzde 150 ülkede aktif olarak hentbol ligleri oynanıyor ve lisanslı sporcu sayısı da 9 milyonluk bir rakama ulaştığı görülüyor.

ERKEKLERDE UKÜ VE MGA FAVORİ

Ancak tüm bu zorlu şartlara rağmen KKTC’de Hentbol Ligleri’de tüm hızıyla sürüyor. Genç Erkekler Ligi’ne bakıldığında ciddi anlamda iyi oyunculara sahip olan Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Yakın Doğu Üniversitesi, Yükseliş Spor Kulübü ve Mağusa Gelişim Akademisi (MGA) ligin en renkli ekipleri. Favoriler ise Mağusa Gelişim Akademisi ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi. Bu iki kulübü mercek altına aldığımızda ise Harika Kıral yönetimindeki UKÜ’de Şemsi Yıldırım ve Cihan Özkan Talaş şu ana dek oynanan karşılaşmalarda ön plana çıkan isimler oldu. Bu ikilinin yanında kaleci Emrullah Uçar da gelecek adına ciddi anlamda olumlu sinyaller veriyor.

Kılıç Ali Kahraman yönetimindeki MGA takımında ise özellikle son alınan UKÜ galibiyetiyle moral motivasyon tavan yapmış durumda. Ligin en iyi oyuncuları arasında gösterilen Cafer Karamansoylu şu ana kadarki performansıyla ön plana çıkan isimler arasında. Cafer’in yanı sıra Hürkan Ceylanlı da oynadığı oyunla dikkat çekerken, güçlü fiziğiyle Ahmet Beyaz da savunmadaki oyunuyla ön plana çıktı. Yükseliş takımında ise Berkem Nurdal etkili oyunuyla göz doldurdu.

KADINLARDA UKÜ ÇOK FARKLI

Kadınlar Ligi’nde ise Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin büyük bir üstünlüğü apaçık görünüyor. Yıllardır kadın hentboluna çok şeyler katan Tarkan Kayaş yönetimindeki UKÜ takımında oynayan çoğu hentbolcu Gençler Ligi’nde kendi mevkilerinin en iyileri arasında. UKÜ takımında en çok ön plana çıkan isimler Büşra Çete ve Ayşe Şahin olarak görülüyor. Sağ oyun kurucu bölgesinde ofansif bir rol üstlenen Büşra, geçen yıl Büyükler Ligi’ni de gol kraliçesi olarak tamamladı. Bu sezon takımının şampiyonluğunda kilit rolde olan Büşra şu ana kadarki performansıyla kendisine güvenenleri mahcup etmedi.

Büşra’nın yanı sıra sol kanat oyuncusu Ayşe Şahin de yükselen performansıyla bölgesinde ligin en iyisi olarak gösteriliyor. Özellikle savunmanın az oyuncuyla yakalandığı pozisyonlardaki soğukkanlı oyunu onun kolay skor üretmesini sağlıyor. Büşra ve Ayşe’nin yanı sıra yeni transfer Melisa Özer de gücü ve tecrübesiyle takıma çok şey katmış. UKÜ’de bu sezon parlayan bir yıldız adayı da Deniz Yıldız oldu. Henüz 15 yaşında olan Deniz, uzun boyuyla ciddi anlamda gelecek vaat eden bir hentbolcu. YDÜ’de ise takımın en etkili isimleri olarak Aysu Manecioğlu ve Hasret Özbek ön plana çıkıyor. Bakalım bu şampiyonluk yarışında hangi takım zaferle ayrılacak. Ancak her şeyden önemlisi kazanan, daha fazla ilgiyi ve desteği hak eden Kıbrıs Türk hentbolu olacak.

Bu haber toplam 1738 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 193. Sayısı

Adres Kıbrıs 193. Sayısı