“Gençleri süreç içerisinde harcama lüksümüz yok”

“Gençleri süreç içerisinde harcama lüksümüz yok”

CTP heyeti Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nu ziyaret etti. CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman gençliğin önünün açılmasına vurgu yaptı.

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman ve heyeti, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu’nu ziyaret etti. Erhürman, Kıbrıslı Türk gençlerin sporda önünün açılması için yoğun çalışmaların yürütülmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

Erhürman: “Gençlerimiz için emek harcamalıyız”

Ziyarette konuşan Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, bunca yıl yitirilen zamanın buraya kadar olduğunu, şimdi ise gençlerin uluslar arası camiada boy göstermesi için yoğun çaba sarf edilmesi gerektiğini söyledi. Erhürman: “Kıbrıs sorununda Crans-Montana zirvesiyle birlikte müzakere süreci çöktü. Yeni bir müzakere sürecinin başlaması zaman alacağı söyleniyor. Ancak bizim, gençlerimizi bu süreç içerisinde harcama gibi bir lüksümüz yoktur. Bir yandan Kıbrıs sorununun çözülmesi için çaba sarf ederken, bir yandan da genç sporcularımızın uluslar arası camiada spor yapması için yoğun bir çalışma yürütmemiz gerekir.

 

“Bu işler Sarayönü politikasıyla yürütülecek işler değildir”

“Bizim spor alanında önümüzün açılması Kıbrıslı Türklerin çözüm ve barıştan vazgeçtiği anlamına gelmez” diyerek sözlerini sürdüren Erhürman, “Bir an önce ne yapılması gerektiğine hep birlikte karar vermemiz ve çalışmalar yapmamız gerekiyor. Bu işler Sarayönü politikasıyla yürütülecek işler değildir. Kendi kendimize propagandalar yaparak harcanan zamanın buraya kadar olduğunu düşünüyorum. Şimdi zaman, çocuklar için birşeyler yapma zamanıdır. Bu konuda ciddi bir şekilde emek harcanmalıdır. Bu alanda KTFF ve diğer federasyonlarla birlikte çalışmalar yürütmek istiyoruz” dedi.

 

Sertoğlu: “Bizim gençliğimiz spor yapmak istiyor”

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı yaptığı konuşmada CTP heyetine teşekkürlerini sundu. Hasan Sertoğlu, bu konuda gereken çalışmaların yapılmadığını, bu çalışmaların uluslar arası arenada yapılması gerektiğinin altını çizdi. Hasan Sertoğlu; “Bu işler için çok geç kalındı. Neresinden başlarsak ülkenin geleceği için kârdır. Bizim yıllarca savunduğumuz bir durum vardır ki, biz yalnız başımıza bu işi yapamayız. Biz yıllarca bu konuda çok çaba sarf ettik. Hiç kimsenin yapamadığı işleri yaptık ama yine de olmadı. Günün sonunda yaptığımız bütün çalışmalar sekteye uğradı. Bunun siyasi arenada incelenmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

 

“Bizim gençliğimiz spor yapmak istiyor”

Sertoğlu konuşmasının devamında; “Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Festivallerde açıklaması yapmasından çok, bu konuyla ilgilenen yetkilileri bilgilendirmesi gerekir. Gençler Akıncı’ya bu yüzden oy verdi. Erhürman’ın dediği gibi Sarayönü politikasıyla bu işler yürümüyor. Bu konuyla ilgili ciddi atılımlar yapılması lazım. Uluslararası ziyaretlerde hiç bu konular konuşulmuyor. Bu işler beklemeyle de, söylemeyle de olmaz. Bizim gençliğimiz spor yapmak istiyor. Sporu siyasete karıştırmamak lazımdır” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1943 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.