1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Gençlere Girne Polis Müdürlüğü 'dur' dedi
 Gençlere Girne Polis Müdürlüğü dur dedi

Gençlere Girne Polis Müdürlüğü 'dur' dedi

YENİDÜZEN’in haberi etkili oldu, Girne Çevre Yolu'nda gençler arasında düzenlenen ‘gece yarışı’ haberi polis tarafından ihbar olarak değerlendirildi ve soruşturma başlatıldı.

A+A-

• GİRNE POLİSİ DEVREDE… Girne Çevre Yolu’nda gece geç saatlerde trafiğe açık alanda araba yarışı yapan gençlerin dün Girne Polis Müdürlüğü’ne çağrılarak ifadeleri alındı.

• ARAÇLARI ÇEKİLDİ… Araçlarıyla birlikte GPM’ye çağrılan gençlerden bazıları, polise araçlarını götürmemesi üzerine arabaların çekiciyle merkeze getirildiği öğrenildi.

• FACEBOOK'TAN ULAŞILDI… Polis, Facebook adresleri üzerinden gençlere ulaşarak haklarında soruşturma başlattığı bilgisine ulaşıldı.

 

Didem MENTEŞ

YENİDÜZEN’in haberi etkili oldu, Girne Çevre Yolu'nda gençler arasında düzenlenen ‘gece yarışı’ haberi polis tarafından ihbar olarak değerlendirildi ve soruşturma başlatıldı. Girne Çevre Yolu’nda gece geç saatlerde araba yarışı yapan gençlerin dün Girne Polis Müdürlüğü’ne çağrılarak ifadeleri alındı. Araçlarıyla birlikte GPM’ye çağrılan gençlerden bazıları, polise araçlarını götürmemesi üzerine arabaların çekiciyle merkeze getirildiği öğrenildi.

Polis, Facebook adresleri üzerinden gençlere ulaşarak haklarında soruşturma başlattığı bilgisine ulaşıldı.

YENİDÜZEN gündeme getirmişti

Hatırlanacağı üzere YENİDÜZEN, Girne Çevre Yolu üzerinde bir grup genç gece 03:00-04:00 saatleri arasında toplanarak araba yarışları düzenlediğini duyurmuştu. Yarışların, sosyal paylaşım sitesinde yayınlanan fotoğraflar ve yazışmalarda düzenli olarak yapıldığı ve yapılmaya devam edeceği aktarılmıştı. Gençlerin en son 28 Temmuz’da Girne yeni çevre yolunda ‘King Bowling ’  önünde toplandığı ve gece yarışları’ yazısı altında fotoğraf paylaştığı görülmüştü.

Gençlerin bu yarışları kendi aralarında düzenlediği ve hiçbir önlem almadığı belirtilerek, polisin olayla ilgili soruşturma başlattığı aktarılmıştı.

----------------------------------------------------------------------------

Yıllardır araba yarışları ve şovları düzenleyen Afrodizyak Organizasyon Direktörü Umut Madenoğlu, gençlerin bu sporu daha güvenlikli ortamda yapabilmeleri için önerilerde bulundu:

“Gençlere eğitim verilebilir, yarış pisti yapılabilir”

• YENİDÜZEN’de dün yayınlanan ‘Gençler Ölümle Dans Ediyor’ başlıklı haberi etkili oldu.
Gece geç saatlerde trafiğe açık yollarda düzenlenen araba yarışlarının gündeme gelmesi üzerine
• Afrodizyak Organizasyon Direktörü Umut Madenoğlu açıklama yaptı, “Yarış pisti ve eğitim şart” dedi

• Dünyada araba yarışlarının profesyonelce ve güvenli yollarda yapıldığını aktaran Madenoğlu, gençlerin gece yarıları yollarda yarış yapmaması için devlet yetkililerin yarış pisti için yer sağlamasını talep etti.

• Madenoğlu, “Bize bir arsa versinler biz sponsorlar eşliğinde orayı pist alanına ve çok amaçlı kullanabilecek bir yere dönüştürelim. Arabaların bakım-onarım işlemelerini yapalım, testten geçirelim. Ayrıca gençlere orada sürüş eğitimi verme imkanı sağlayalım”

Yıllardır araba yarışları ve şovları düzenleyen Afrodizyak Organizasyon Direktörü Umut Madenoğlu, gençlerin bu sporu daha güvenlikli yapabilmeleri için pist alanı oluşturulması gerektiğini söyledi. Dünyada araba yarışlarının profesyonelce ve güvenli yollarda yapıldığını aktaran Madenoğlu, gençlerin gece yarıları yollarda yarış yapmaması için devlet yetkililerin kendilerine yarış pisti için yer vermesini talep etti. Ülkede Cemsa ve Zet Karting dışında gençlerin bu yarışları yapabilecek yerleri olmadığından yakınan Madenoğlu, “Bize bir arsa versinler biz sponsorlar eşliğinde orayı pist alanına ve çok amaçlı kullanabilecek bir yere dönüştürelim” dedi. Araba yarışları için çok meraklı gençler olduğunu ve bu kişilerin gerçek bir eğitimden geçmesi gerektiğini söyleyen Umut Madenoğlu, dünyaca ünlü Drift rekoru kıran yarışçıların ülkeye getirilerek bu eğitimlere katkıda bulunabileceğini dile getirdi.

“Ülkeye bu araçlar giriyorsa ceza değil olanak sağlanmalı”

Madenoğlu, 10 yıldır Drift yarışları ve şovları düzenlediğini ve gençlerin bu etkinliklere oldukça ilgi gösterdiğini söyledi. Gençlerin kullandığı hız limiti yüksek araçların ülkeye girdiğini dolayısıyla gençlerin bunları satın aldığını söyleyen Madenoğlu, “Eğer önlem alınacaksa bu ceza olmamalıdır.

Madem ülkeye bu araçlar giriyor o zaman ya hız limitleri düşürülmeli ya da girişleri engellenmelidir veya yarış pist yapılmalıdır ki arabalarını orada kullanabilirler” şeklinde konuştuç  Devletin kendilerine arazi tesis etmelerini isteyen Madenoğlu, “Bize bir arsa versinler biz sponsorlar eşliğinde orayı pist alanına çevirelim. Arabaların bakım-onarım işlemelerini yapalım, testten geçirelim. Ayrıca gençlere orada sürüş eğitimi verme imkanı sağlayalım” şeklinde konuştu.

“Gençler engelleniyor”

Gençlerin sürat arabalarını kullanabilecek güvenli yollar olmadığı ve devlet tarafından engellendikleri için gece yarışlar düzenlediklerini savunan Madenoğlu, polis kontrolünde yarışların düzenlenebileceğini ve gençlere olanak sağlanması gerektiğini belirtti.

Umut Madenoğlu, kendi şirketi adına düzenlenen yarışlar boyunca herhangi bir kazanın meydana gelmediğini, yarış öncesinde bu araçların hiç yollara çıkmadığını söyleyerek, ülkede meydana gelen kazaların büyük çoğunluğunun yolların bozukluğu, aydınlatma, kaldırımlar ve çukur dolu yollardan dolayı kaynaklandığını savundu. Madenoğlu, devletin bu çocuklara destek çıkmasını, şirketler olarak kendilerinin de buna olanak sağlayacaklarını belirterek, “Dünya Drift rekoru kıran Harry Muller’in ülkeye daha önce geldi ve bizim gençlerin yarışlarını gördü ve hayran kaldı. Ülke gençlerinin çok cesaretli olduğunu söyledi. Eğer bir olanak sağlanırsa Muller’i yeniden getirir ve bu çocuklata sürüş eğitimi verebiliriz ve daha güvenli bir ortamda yarışırlar” dedi.

Bu haber toplam 4641 defa okunmuştur